Tolv matcher näst sista grundseriehelgen

Elitseriesäsongen 2017/18 är framme vid sin näst sista helg i grundseriesammanhang. Om en vecka fullbordas den sista omgången. Sedan dundrar SM-slutspelet och elitseriekvalet igång!

Tolv underbara elitseriematcher spelas i helgen. Höjdunkterna är många. Lördagens herrdrabbning mellan Sollentuna och Örkelljunga är kanske den allra största nagelbitaren. De båda kombattanterna slåss tillsammans med Falkenberg om placeringarna 3-5 i sluttabellen. Blott tre poäng skiljer lagen åt och i skrivande stund är det Falkenberg som sitter i förarsätet med 49 poäng på 24 matcher. Örkelljunga är en ynka poäng bakom, men värt att notera är att de har en match mer spelad. Ytterligare en poäng bakom befinner sig alltså Sollentuna, som även de står på 24 spelade matcher.

Utgången av lördagens möte mellan SVK och ÖVK känns kittlande ovisst, desto säkrare är då att resultatet kommer ha stor inverkan på striden om tredjeplatsen och, i förlängningen, vilket lag som får möjlighet att välja sin kvartsfinalmotståndare om en vecka.

LVC seriesegrare

I övrigt då? Jo, så sent som i torsdags lyckades Linköpings VC säkra grundseriesgern. Och de behövde inte ens spela om det. När närmast jagande Hylte/Halmstad förlorade bortadrabbningen mot Örkelljunga med 1-3 (25-18, 23-25, 15-25, 24-26) stod klart att de regerande svenska mästarna LVC skaffat sig ett ointagligt försprång med tre omgångar kvar av grundserien. Läs mer här! Utöver prestigen som finns i att vinna grundserien får nu Linköping rätten av välja kvartsfinalmotståndare först av alla.

Under fredagen avslöjades att det blir elitseriekval på herrsidan. IK Ymer, hemmahörande i Division 1 Södra, utmanar elitserieklubbarna Lunds VK och Vingåkers VK om en plats i svensk elitvolleybolls finrum. På damsidan uteblir kvalet. Läs mer här!

Slutspelsval 11 mars

Slutspelsvalen genomförs söndagen den 11 mars när den sista grundserieomgången fullbordas. Mer information om det följer nästa vecka.

Foto: falkenbergsbild.se

2018-03-03
DAMER
15:00 – Linköping vs Örebro (livesänds)
15:00 – Svedala vs Degerfors (livesänds)
17:00 – Sollentuna vs Gislaved (livesänds)
Livescore och statistik från samtliga matcher rapporteras här!

HERRAR
14:30 – Sollentuna vs Örkelljunga (livesänds)
16:00 – Habo vs Vingåker (livesänds)
Livescore och statistik från samtliga matcher rapporteras här!

2018-03-04
DAMER
14:30 – Hylte/Halmstad vs Lindesberg (livesänds)
15:00 – Lund vs Engelholm (livesänds)
17:00 – RIG Falköping vs Gislaved (livesänds)
Livescore och statistik från samtliga matcher rapporteras här!

HERRAR
12:00 – Hylte/Halmstad vs Tierp (livesänds)
14:30 – RIG Falköping vs Habo (livesänds)
16:00 – Linköping vs Södertelge (livesänds)
17:30 – Lund vs Falkenberg (livesänds)
Livescore och statistik från samtliga matcher rapporteras här!

KOMPLETT SPELSCHEMA
Elitserien damer
Elitserien herrar

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
13-14 januari: Grand Prix i Uppsala. Segrare: Engelholm (d) och Linköping (h).
11 mars: Sista grundserieomgången blir komplett. Senare samma dag genomförs slutspelslottningen.
17 mars: Slutspelet startar
Slutet av april: SM-finaler spelas