Inget kval till damernas elitserie

Lunds VK och Degerfors Volley Orion har säkrat sina elitseriekontrakt. Det står klart sedan utmanarna har uteblivit från elitseriekvalet.

Under eftermiddagen gick elitserienvolleyboll.se ut med nyheten att det blir elitseriekval på herrsidan. IK Ymer, hemmahörande i Division 1 Södra, utmanar elitserielagen Vingåkers VK och Lunds VK om en plats i svensk elitvolleybolls absoluta finrum.

På damsidan blir det dock inget kval. Division 1-lag som aspirerar på en plats i Elitserien hade till torsdagen den 1 mars på sig att anmäla sig. När deadline passerade vid midnatt hade inga anmälningar inkommit.

Det innebär att Lunds VK:s damer och Degerfors Volley Orion, som är fast förankrade på de två sista platserna i tabellen, spelar vidare i Elitserien även nästa säsong.

Foto: Roger Linde / Magnus Lilja