H/H tog hem första semin mot Örebro

Efter ett starkt första set och vinst 26-24 tog HylteHalmstad över matchen och vann 3 raka set till seger med 3-1.

 

Det var två taggade och lite nervösa lag som klev ut på planen i Halmstad arena igår för den första semifinalen i serien om bäst av fem matcher. Detta visade sig i lite för många misstag och två lag som följdes åt i poängprotokollet genom hela setet. När det skulle avgöras vid ställningen 24-24 så gjorde Jóna ett anfallspoäng som följdes av ett serveäss av Iida och setet gick till oss med 26-24. Trots att vi innan matchen pratat mycket om att HylteHalmstad är ett skickligt lag och att de kommer att göra riktigt bra saker på planen så blev vi i det andra setet lite ställda när de lyfte sitt spel och vi lyckades därför inte svara upp mot den ökade pressen från hemmalaget. Setet relativt enkelt till HylteHalmstad med 25-14 efter att vi fastnat för mycket i några rotationer.

 

Efter den längre pausen mellan andra och tredje set så kom vi ut på planen med ny energi och startade betydligt bättre. Setet var jämnt med ett visst övertag av oss fram till 12-14 då hemmalaget gick in i en mycket stark period och drog ifrån rejält. Vid 24-18 hade nog hela publiken redan räknat hem setet och kanske gjorde även spelarna det för då spelade vi upp oss och med 5 raka poäng blev det nerv i setet igen. Men närmre än 24-23 kom vi inte denna gång och Tiana Dockery i HylteHalmstad kunde anfalla hem setet till 25-23. I det fjärde setet följdes lagen åt fram till 12-12 och ytterligare hyfsat jämnt till 17-16 för hemmalaget men därefter handlade i princip allt om HylteHalmstad och de tilläts visa upp hela sitt register där framförallt deras amerikanska center Nakeyta Clair fick fritt spelrum. Setet slutade 25-17 och då var matchen avgjord.

 

I en match som började jämnt var HylteHalmstad sedan det starkaste laget och vann välförtjänt med 3-1. Det finns dock många positiva delar för oss att ta med oss till kommande match(er) och vi är nu mer motiverade än nånsin inför onsdagens semifinal #2 på hemmaplan. Med vår underbara publiks stöd i ryggen så tror vi på en annorlunda match och framförallt ett annorlunda resultat. Så väl mött i Idrottshuset på onsdag kl 19.00, då det är en sponsormatch så betalas Ditt inträde åt Dig!

 

/Coach Matilda