Första omgången semifinaler slut för H/H

I lördags mötte Hylte/Halmstad Volley sina motståndare i omgångens första semifinal. Damerna mötte Örebro Volley, som förra året tog Silver i SM, och herrarna mötte Falkenbergs VBK som förra året tog Guld i SM. Det skulle bli hett om öronen i båda matcherna.

Som vanligt var det först ut för damerna. Inte helt oväntat är det betydligt starkare motståndare på andra sidan nät än under kvartsfinalerna. Örebro är ett riktigt bra lag med en mycket bra libero i Sofie Sjöberg, som även är landslagslibero. De har med andra ord en bra defence och det märktes på de många och långa bollduellerna matchen igenom.

I alla fall började matchen med en hel del servemissar och Hylte/Halmstad var de som drog på sig flest. Ja till och med under hela matchen där H/H stod för 14 missar och Örebro med 7 st. H/H såg inte alls ut att vara samlade och man  såg och märkte en tendens till nervositet. Inte så konstigt med tanke på att det är slutspel och semifinal. Setet var jämt fram till 13-13 då Örebro får en bra serie medans H/H fastnar i en uppställning och det drar iväg till 16-20, då tar Tony en timeout. Den hjälper och man är ifatt till 20-20. Där är det i slutet en kamp om varenda boll och duellen vinner till slut Örebro och siffrorna blev 24-26.

Andra set lossnar spelet för Hylte/Halmstad. Vid sidan om ser man det där som tyder på att tjejerna är riktigt bra och spelar som ett lag som bara ska vinna. Emma Mårtensdotter spelar på högsta nivå och hon är för dagen planens absolut bästa libero. Vilka fantastiska räddningar hon gör. Hon finns överallt på H/H:s planhalva och levererar bollarna på ett härligt sätt. Även Stina Rix är hur bra som helst. Hennes servemottagning är fantastiskt bra för dagen och inte bara under andra set utan resten av matchen också. Utan några problem som helst vinner Hylte/Halmstad andra set med 25-14.

I tredje set kommer H/H in och som sig brukar får motståndarlaget lite luft under vingarna och raskt går fram till ledning med ett par tre bollar. Vid 4-7 gör Emma en fantastisk räddning och sakta äter H/H upp Örebros ledning. Det är nog det som är den stora skillnaden i årets Hylte/Halmstad lag. Man ger sig aldrig utan varje ny boll är en ny chans att vinna. H/H kommer ifatt och vid 15-15 går Andréa Jacobsson ner för att serva. En härlig serveserie och vid 19-15 tvingas Örebro ta timeout. Men det är Hylte/Halmstad som levererar ända till 24-18 då man har ett antal setbollar. Örebro ger sig inte utan det blir kamp ända till slutet men H/H vinner och 25-23.

Fjärde set är bara en transportsträcka för Hylte/Halmstad. Ett lag som har glädjen i spelet och även ifall Örebro har scoutat Tiana Dockery ordentligt så är det svårt att stoppa henne. Dessutom har H/H så många bra spelare på alla positioner och Soriana Pacheco varierade passen riktigt bra. Nakeyta Clair och Jonna Wasserfaller är två centrar som idag stängde igen framme vid nät.

Hylte/Halmstad vinner första semifinalen mot Örebro med 3 – 1 (24-26, 25-14, 25-23, 25-17) Returmöte uppe i Örebro onsdag 5/4 kl 19.00.

Bästa spelare

nr 12 Nakeyta Clair, Hylte/Halmstad

nr 13 Iida Murto, Örebro Volley

Därefter var det dags för herrarnas Semi med Falkenberg som motståndare. En drömfinal men detta året i form av semifinal. Det är alltid kul att vara på plats och att ha Falkenberg som motståndare då det kommer fler till publiken än vanligtvis.

Falkenberg öppnade direkt med att visa sig som ett explosivt lag. Samtidigt som Hylte/Halmstad verkade energilöst och inte alls beredda på semifinal. I första set var det ingen som ville ta ansvar och pusha på sitt lag i H/H. Hylte/Halmstad har svårt att sätta sina servar utan idag fastnar de flesta i nät eller långt utanför. Falkenberg vinner helt rättvist första med 25-21.

Andra set får Hylte/Halmstad ordning på servarna och det känns som laget har energi gör att vända matchen till sin fördel. Man har en bra ledning med 17-11 och Dardan fördelar passen på ett härligt sätt. Men mot slutet slappnar man av lite för mycket och Falkenberg släpps in. De kommer så nära så det till slut blir 25-19 men H/H vinner setet.

Tredje är då igen ett energilöst Hylte/Halmstad som kommer in efter pausen. Falkenberg har istället tänt till och sätter bra press på hemmalaget. FVBK vinner tredje med knappa 25-23.

Fjärde set börjar jämt och bra defence från båda lag. Dardans härliga räddning där han nära på springer in i sekretariatet och räddar ett anfall. Samma bollduell räddar han anfallet därefter vid baslinjen med foten. Han får upp ett pass till Viktor Lindberg som sätter ett anfall i Falkenbergs golv. Härligt och publiken jublade stort. Men Falkenberg är ändå mer taggade och vinner även fjärde set.

Hylte/Halmstad – Falkenberg 1 – 3 (21-25, 25-19, 23-25, 16-25) Returmöte i Falkhallen onsdag 5/4 kl 19.00

Bästa spelare

Nr 8 Viktor Lindberg, Hylte/Halmstad Volley

Nr 15 Victor Nielsen, Falkenberg VBK

Text:  Eva Alberti

Bild: Falkenbergsbild.se

FALKENBERG, SVERIGE – 1 April 2017 : Semifinal 1 mellan Hylte/Halmstad och Örebro i Damernas elitserie.
Nyckelord Keywords: Volleyboll, Hylte, Halmstad, Örebro, Halmstad arena, Elitserien, Slutspel