Örebro imponerade – slog Sollentuna i tre raka

Örebro hade en fin kväll när de bortabesegrade Sollentuna med 3-0 i Arena Satelliten.

Efter vår förra match mot Lindesberg var det ett revanschsuget lag som åkte ner till Sollentuna. Vi var mycket fokuserade och lyckades styra matchen rakt igenom. Första set började dock lite skakigt med bland annat på tok för många servemiss från båda lagen. Vi gjorde ett okej jobb i block och försvar men både anfall och mottagningen svajade från vår sida. Det var inte särskilt snyggt spel från något lag där många poäng gjordes på grund av egna misstag. Sollentuna lyckades även få in en del poäng centrarna som vi borde ha haft. I underläge 11-13 tog Matilda en timeout. Avbrottet visade sig vara effektivt då vi efter timeouten tog kommandot över spelet och ryckte ifrån. Sedan höll vi ledningen setet ut och lyckas avsluta första setet med siffrorna 25-21.

Andra set startade vi betydligt starkare. Vi var bekväma på plan där vi tydligt steppade upp i servmottagningen. Den stabila mottagningen gjorde det möjligt för oss att sprida passen mer än tidigare. Jossan gjorde ett bra jobb med fördelningen där hon skapade många luckor i motståndarnas block. Vi började även hitta en betydligt bättre servpress än i första setet. Här gjorde vi kanske dubbelt så många servess som servmiss, där Jonna som vanligt stod för flera ess. Den starka servpressen gjorde även att Sollentunas spel blev lättläst vilket gjorde att vi lyckades plockade upp mycket i försvaret. Sollentuna jobbade på bra i försvaret men hade svårt att döda bollen. De flesta av deras poäng bestod av våra egna misstag. Siffrorna blev 25-17.

I tredje setet fortsätter vi att styra spelet där vi inleder med en återigen stark servpress och vi håller ett bra fokus på vår gameplan. Våra centrar är mycket effektiva där dom förvaltade passen bra samtidigt som dom var framträdande i blocket. Extra kul var att Rebecka och Onis samspel fungerade bättre än någonsin där motståndarna inte hängde med i det höga tempot. Även Sofia lyckas slå in några skarpa diagonala bollar samtidigt som Louise kommer in på planen och levererar fina poäng. Sollentuna fortsätter att slita på bra i försvaret men hotar oss aldrig poängmässigt. Vi avslutar matchens sista set med 25-18.

Överlag är vi nöjda med dagens insats som ger oss tre starka poäng vilket lyfter oss till en andra plats i tabellen. Vi är särskilt nöjda med vår starka servpress, stabila mottagning och effektiva centerspel. Bästa spelare i Sollentuna blev deras italienska passare som gör ett bra jobb med att förbättra bollen i tuffa lägen. Bästa spelare hos oss blev Oni Lattin som var överlägset starkast vid nätet. Men sin höjd når hon oväntade bollar i blocket samtidigt som hon anföll som en häst där motståndarna var chanslösa mot hennes höga och snabba bollträff.  Kul är också att alla spelare i laget fick chansen att spela. Alla våra byten var mycket lyckade och det är tydligt att Matilda känner sig bekväm med att sätta vem som helst på planen vilket ger henne möjlighet variera vår lineup. Matchen kan summeras som en stabil lagvinst där alla spelare i laget bidrog till segern!

Text: Sara Cavretti
Foto: Örebro VBS