Två vinster för Hylte/Halmstad

Hylte/Halmstads damer behövde inte göra några större insatser för att vinna över Lunds VK med 3 – 0. På herrsidan var det Junior Orestes som visade att han var klar störst i block med sina 8 block. De vinner över Habo Wolley med 3 – 1.

Hylte/Halmstad – Lund (D)
Lund togs emot av ett Hylte/Halmstad som inte tänkte ge bort en enda boll. Man var helt fokuserad på sin uppgift. Soriana Pacheco såg till att passen varierades mellan spelarna och Lund hade inte någon större utdelning på sitt spel, vilket deras 11 egna producerade poäng skvallrar om. Man skall dock ha i sinnet att Lund på inget sätt spelar dåligt utan Lund är ett växalag som gör sitt första år i Elitserien. För H/H:s damer blev segern  den fjärde i rad och man ser att de har kommit igång nu och hittar varandra och spelet mer och mer. Nästa match är nu på onsdag uppe i Gislaved och där kommer vi förmodligen få se att det kommer behövas betydligt mer skärpa på både anfall och mottagning.

Hylte/Halmstad vinner med  3 – 0 (25-13, 25-14, 25-11).
Pris till bästa spelare
Nr 2 Stina Rix, Hylte/Halmstad
Nr 8 Lovisa Bergh, Lunds VK

Hylte/Halmstad – Habo (H)
Därefter var det herrarna som tog emot Habo Wolley. Första set var det Hylte/Halmstad som briljerade på alla positioner och enkelt vann man detta.

Därefter vaknade Habo och deras Jens Persson och Linus Ekstrand fick bra utdelning på sina anfall. Habo spelar väldigt jämnt och ger inte bort särskilt många poäng, framför allt inte i anfallet och Habo vinner setet. Tredje set börjar Habo med ett litet övertag. Siffrorna visar 8 – 11 och då tar Hylte/Halmstad tag i sitt spel och Junior Orestes visar att han är helt tillbaka efter skadan vilken man inte längre några som helst spår av och H/H går som en ångvält. 11 – 11 blir 17 – 13 och 22 – 15 blir sen 25 – 20 och setvinst till Hylte/Halmstad.

I fjärde set är det blocken och dessutom mittenspelet som sitter riktigt bra för Hylte/Halmstad. Man tar tidigt kommandot och Habo kämpar men deras anfall stannar oftast i H/H:s enorma block. Habos tränare tar en time-out i mitten av setet för att försöka få ändring på spelet. Detta hjälper föga för Hylte/Halmstad vill behålla alla poäng själv och man vinner setet med att Dardan Lushtaku och Junior Orestes gör ett väldigt block och stänger där igen matchen.

Hylte/Halmstad vinner med 3 – 1 (25-16, 22-25, 25-20, 25-16).
Pris som bäste spelare
Nr 2 Junior Orestes, Hylte/Halmstad
Nr 17 Arvid Haag, Habo Wolley

Text: Eva Alberti
Foto: Robin Nylén