Förlust mot serieledarna för Habo

Habo Wolley får åka hem med säsongens tredje förlust efter att ha blivit besegrade av serieledande Hylte/Halmstad med 3-1 i set.

Habo får en bra start på första set och tar ledning med 1-5, men sedan tar det stopp. H/H vaknar till ordentligt och Habo har mycket svårt att ta poäng. En kombination av att det inte riktigt klaffar i anfallsspelet för Habo samt ett stabilt försvar av H/H gör att poängen snabbt rinner iväg. Vid ställning 17-10 har Habo nästan bara fått sina senaste poäng genom H/Hs servemissar. Hemmalaget kan ganska säkert spela hem första set med 25-16.

Andra set blir en betydligt jämnare historia där Habo visar att man inte vill ge upp i första taget. Linus Ekstrand har kommit in på plan, och verkar till synes helt återställd efter fotskadan då han direkt plockar två poäng. Habo får nu lite bättre utdelning i serven, vilket gör det svårare för poängmonstret i H/H, Alexandro Luna, att prestera på topp. Båda lagen håller sig på jämn nivå poängmässigt genom setet fram till 22-22. Jens Persson visar då vad han går för och fixar både ett anfallspoäng och ett serveess. Setet avslutas sedan vid 22-25 efter att H/H slår ut.

Habo spelar fortsatt bra i inledningen av tredje set och tar ledningen med 7-11. Därefter plockar dock H/H upp taktpinnen och går upp i stor ledning med 21-14. Bra servetryck och stabilt blockspel från hemmalaget är några av faktorerna som möjliggör detta. Habo lyckas göra ett litet ryck och kan snygga till siffrorna, men H/H spelar ändå hem setet ganska stabilt med 25-20.

Fjärde set blir också tyvärr en ganska ensidig historia. Habo hänger med till 7-7, men sedan drar H/H i en högre växel. Alexandro Luna visar vägen i detta set med hela 9 poäng, och Habo har svårt att kontra. Hemmalaget visar verkligen varför de är serieledare och spelar hem sista set och matchen med 25-16.

Coach Alessandros kommentarer:
– Hylte/Halmstad är en de två absolut bästa lagen i elitserien och när de spelar bra så är de en fruktansvärt svår motståndare. Idag höll de en bra nivå och det ska även sägas att de är starkare än oss fysiskt, så de servar och slår hårdare än vad vi kanske är vana vid att möta och träna mot. Jag tycker att vi gjorde en okej match, men de var bättre helt enkelt.

Matchfakta: Hylte/Halmstad Volley – Habo Wolley: 3-1 (25-16, 22-25, 25-20, 25-16)