Tuff period väntar Habo

Det blir en hektiskt period för elitlaget i Habo de kommande veckorna. På 14 dagar ska fyra matcher spelas, och alla kommer vara mot topplag. Först ut är Hylte/Halmstad på bortaplan!

På söndag kl 17:00 tar Hylte/Halmstad, som för stunden är serieledare, emot Habo Wolley i Halmstad Arena. H/H har endast förlorat en match, och redan hunnit spela hem hela åtta stycken vinster. Truppen består av ganska många kända ansikten i svensk volleyboll, så som landslagsspelarna Anton Tegenrot, Viktor Lindberg och Dardan Lushtako. Habo spelade under försäsongen två jämna träningsmatcher mot H/H och lyckades vinna båda, men det ska nämnas att dessa landslagsspelare då var upptagna med EM-kval. I övrigt förstärks hallänningarnas trupp i år av två brasilianska spelare vid namn Orestes Junior och Sandro Luna, varav den sistnämnda toppar seriens poängtabell. Mycket har hänt sedan försäsongen, och H/H har visat sig starka i många tuffa drabbningar. Habo Wolley måste hålla en konstant hög nivå för att ha chans att vinna på söndag!

Linus Ekstrands stukade fot är på bättringsvägen, vilket har gjort det enklare för laget att träna i veckan. Förhoppningsvis är hela truppen intakt och redo att spela fullt ut på söndag! Efter en något snöplig förlust mot Vingåker i helgen måste Habo Wolley nu hitta tillbaka till sitt spel och sin toppnivå. H/H slåss mot Linköping om serieledningen, och Sollentuna flåsar Habo i nacken. Båda lagen har alltså all anledning att köra järnet på söndag!

Hylte/Halmstad vs. Habo
Datum:
Söndag 20 november
Tid: 17:00
Plats: Halmstad Arena, Halmstad

Text: Elias Carlsson
Foto: Torbjörn Gemhed