Många kända ansikten när RIG Falköping står för motståndet

Vingåker har en hektisk helg framför sig. I dag, fredag, utmanar man Linköping på bortaplan. Och i morgon, lördag, står RIG Falköping för moståndet. Marc Oscarsson ger oss förutsättningarna inför matcherna.

RIG Falköping har haft det extra motigt denna säsong då man saknar en riktig killer i anfallet som man haft de senaste säsongerna med först Viktor Lindberg och sedan Jacob Link. Det är mycket Vingåkers anknytning hos RIG. Headcoach denna säsong är Oskar Vikterlöf med förflutet både som spelare och tränare i Vingåker. Dessutom så ingår både Hugo Berglund, Kalle Bergström och Viktor Gustavsson i elitlaget. Den senare har dock dragits med en fingerskada i inledningen av säsongen och inte kunnat spela. Hugo Berglund var lagets näst bästa poängplockare i den senaste matchen mot Sollentuna och har visat på en häftig utveckling under de knappa tre säsongerna som han spelat.

Vingåker stod för en imponerande vändning mot Habo och siktar självklart på en andra rak hemmaseger efter dramat mot Södertelge för två veckor sedan. Redan på fredagskvällen är dock laget i hetluften då man besöker serietvåan Linköping. Det lär bli en mycket tuff uppgift och målsättningen är att man skall hålla ihop sitt egna spel betydligt bättre än i förra mötet. Mot RIG är det andra förutsättningar och Vingåker är det lag som skall styra händelserna. Jordan Power kom igång i matchen mot Habo och stod för 20 poäng. Här finns ett stort sparkapital för laget och vi hoppas att det lossnat på allvar för Jordan nu. Mattias Lindbergs inträde i laget har inneburit en hel del och det har nu blivit en ny stabilitet på libero positionen. Detta sprider sig självklart i laget och säkerheten och tryggheten ökar.

– Vi fortsätter att jobba med de saker vi har gjort under hela säsongen. Sakta men säker så faller bit för bit på plats. Vi har en del kvar att jobba med när det gäller vår serve och servemottagning säger Adam Bradbury. Vi behöver vara bra i dessa moment för att kunna hota topplagen i serien och för att kunna vinna över övriga lag. Serien är så jämn i år och det gäller att man spelar bra om man vill vinna. Jag hoppas att vi hittar rätt laddning inför matchen mot RIG. Vi får inte vara för övertända och inte för självsäkra heller. Vi behöver spela avslappnat men ändå aggressivt för att kunna säkra tre nya poäng avslutar Adam.

Text: Marc Oscarsson, Vingåkers VK