Svedala tar emot Sollentuna

I morgon, lördag, tar Svedala Volleys elitlag emot Sollentuna i säsongens sjätte elitseriematch för hemmalaget.

Sollentuna har haft en relativt stor spelaromsättning i sin trupp inför denna säsong . Trots detta är det ett relativt rutinerat lag som kommer på besök till Svedala Sporthall. Sollentuna har inlett Elitserien med två segrar och fyra förluster och har därmed skrapat ihop sex poäng precis som hemmalaget gjort sä här långt.

Svedala

Svedala har inlett elitseriesäsongen med två segraroch tre förluster . Lagets senaste elitseriematch för två veckor sedan var en besvikkelse då man inte alls kunde störa Örebro på bortaplan. Hemmalaget har ”laddat upp” inför Lördagens match med en match i Öresundsligan på Torsdagskvällen där man på bortaplan förlorade en jämn tillställning mot Amager med 3-2. Svedala dras med en del skador som naturligtvis påverkar truppen och uppladdningen inför matchen.

Om matchen

Lagen har inlett Elitserien på liknande sätt och har båda mäktat med två segrar så här långt. Bgge lagen vill säkert ha med sig en seger från Lördagens möte för att närma sig lagen på den övre halvan av tabellen.Hemmalaget ser fram mot Lördagens match och en ny chans att få visa upp sig på hemmaplan.

Text: Jörgen Larsson, Svedala