Hylte/Halmstad vände och vann mot ÖVK

Ett trögstartad lyckades vända och vinna mot Örkelljunga under torsdagskvällen. Segersiffrorna skrevs till 3 – 1 (21-25, 25-16, 25-22, 26-24).

Örkelljunga kom till Halmstad Arena dagen efter de spelat match uppe i Falköping. Det syntes direkt från start att ÖVK var ett taggat lag och man spelade med mycket energi. Första set var Tomas Vilimas, ÖVK, riktigt skarp i sina anfall. Lagen följdes dock åt ända till 19-19 innan ÖVK drar ifrån och vinner setet med 25-21.

I andra skaffar sig Hylte/Halmstad sig stor ledning direkt från början. Nu är det H/H:s Alexander “Sandro” Luna som märks mest tillsammans med Viktor Lindberg. De fick båda bra utdelning på sina anfall och tillsammans med Anton Tegenrots briljanta mottagning hade man snabbt skaffat sig 21-14. Setet rullar på och man vinner enkelt med 25-16.

Efter pausvilan på 10 minuter kommer sen Örkelljunga åter ut laddade till tåspetsarna och Tobias Persson är riktigt bra stundtals i början av setet. Men det är ett set som båda lag får kämpa för och många och publikvänliga räddningar görs av Anton i H/H. Örkelljunga är mycket bra i sitt blockspel och H/H känns lite avvaktande. ÖVK fortsätter pressa på och de har 8-3. H/H får till ny engergi och vänder sen 11–14 och 17–18 till 25–22. Mycket tack vare flera lyckade anfall och bra spel av Viktor Lindberg och ett par serveess av Sandro och Philip Pettersson.

Fjärde är väldigt jämt och båda har block som sätter stopp för många anfall. H/H skaffar en trebollsledning i mitten men ÖVK är inte sena att komma ifatt efter några riktigt bra anfall. Men Hylte/Halmstad är starkast mot slutet och skärpan i anfallen sitter där. Dardan Lushtaku briljerar matchen igenom med sitt spelsinne och han ser till att leverera bollarna på bästa sätt. Sandro får till ett monsterblock och skaffar H/H matchboll vid 24-21. Publiken är redo att ge sig hemåt men ÖVK vill mer. Man lyckas rädda 3 st matchbollar och hämtar upp sig till 24-24. Vid nästa matchboll för Hylte/Halmstad gör Viktor en jätteräddning, Dardan fixar ett härligt pass till Sandro som får till ett kanonanfall.

Hylte/Halmstad Volley vinner idag matchen mot Örkelljunga VK med 3 – 1 (21-25, 25-16, 25-22, 26-24)

H/H-coachen Mattthew Young om matchen:
– Today was round 2 verse ÖVK and this time we were at home. In the first set both teams gave up many points through service errors but ÖVK had the edge when it came to aggressive blocking and having better control in transitions situations. In the second set we pressured better with our serve and had a solid block to play defence behind. It was a big turn around as ÖVK had done a very good job in the first set.
In the 3rd set our serve and block stayed solid. This was very important as we dropped a bit in our attack. The 4th set was very tight but with some crucial blocks from Dardan and Sandro we managed to win the match 3-1.
– The players that stood out today were Anton with his reception and defence, Dardan for running a smart offence and Sandro who again stepped up in his attack and kept his consistency on serve.

A quick turn around for us as we take on Habo in Halmstad Arena on Sunday at 1700. Habo is an improved side this season so we will have to bring our best to take the match.

Pris till bästa spelare
Dardan Lushtaku, Hylte/Halmstad Volley
Shun Imamura, Örkelljunga VK

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad Volley
Foto: Robin Nylén