Stark vändning av Tierp Volley

Tierp vände ett underläge på 0-2 till vinst med 3-2 i derbyt mot Sollentuna hemma i Centralhallen. Setsiffrorna blev 25-27, 25-27, 26-24, 25-16 och 15-7.

Matchen började precis så jämnt som man kunde vänta sig mellan dessa lag. Lagen bytte poäng med varandra men Tierp ryckte åt sig en ledning med några poäng vid ställningen 21-18. Då märktes det att man tappat jämna set tidigare och Sollentuna utnyttjade Tierps försiktighet och vann till slut setet med 25-27.

Set nr 2 var det första likt. Lagen gjorde vad dom kunde för att koppla grepp men motståndarna kämpade och slet för att inte komma efter. I slutet på setet upprepade sig känslan från det första, dvs att Sollentuna var lite vassare på dom avgörande poängen och utnyttjade sina lägen bättre än hemmalaget. Setet slutade med samma siffror som det första.

Det 3:e setet var lika jämnt som dom två första med skillnad att gästerna gör betydligt fler misstag samtidigt som hemmalaget tar fler egna poäng. Detta leder till att Tierp vann detta viktiga set med 26-24.

Starten på set nr 4 blev avgörande för matchen. Jackson Maris började med att trycka dit 5 otroligt bra servar som gjorde att Tierp snabbt fick en ledning med 5-0. I samma veva råkade Sollentunas Henrik Norrby ut för en skada och tvingas utgå. Denna sekvens blev avgörande för setet och matchen. Tierp vann setet med förkrossande 25-16 efter att man dragit ner lite på tempot i slutet av setet.

Det avgörande 5.e setet blev aldrig riktigt spännande då Tierp tidigt drog ifrån poängmässigt. Man vann det setet klart med 15-7 och således matchen med 3-2 och tar 2 otroligt efterlängtade poäng.

– Känslan är att vi kunde vunnit både första och andra set. Det gör det extra skönt när vi sen vänder matchen. Stämningen i gruppen är, trots att det gått lite tungt, positiv och skön. Man ska väl aldrig glädjas åt en skada men att Henke klev av blev lite avgörande till fördel för oss. Nu tar vi med oss denna känsla in i matchen mot Södertälje hemma i nästa omgång, säger Martin Drejare, libero i Tierp Volley.

Om vi ser till Tierps insats så skiljde den sig inte mycket från dom föregående matcherna, den stora skillnaden var att man lyckades förvalta några lägen i tredje set. Där lade man grunden till denna viktiga vinst. Nu är det bara att jobba vidare på det man börjat bygga och hoppas det fortsätter att gå framåt.

Tierp tog där med sin andra seger i årets Elitserie och tar upp jakten på framförvarande lag.

Text: Micke Lind, Tierp