ÖVK tar sig an guldfavoriterna Hylte/Halmstad

Efter en relativt komfortabel seger mot RIG Falköping på onsdagskvällen är det nu guldfavoriterna Hylte/Halmstad som står på andra sidan nätet under torsdagen.

Hylte/Halmstad har börjat serien storstilat och visat på ett mycket imponerande spel stundtals, samspelet mellan deras två stora stjärnor passaren Dardan Lusthako och Alessandro Luna har emellanåt sett helt ostoppbart ut och då har de ändå mycket bra anfallsutvägar kvar i både mitten och på vänsterkanten.

Det kommer att bli en tuff match för ÖVK killarna, andra matchen på 24 timmar och båda bortamatcher, det gäller att ladda om batterierna och ta sig an uppgiften på rätt sätt. Vi har hittat en bra rytm i spelet de senaste matcherna och vi är helt klart på rätt väg, har vi hunnit så långt att vi kan stör H/H?

Kan vi hålla i våran servemottagning och pressa dem i serven så att Dardan inte får för många anfallsutvägar att välja mellan så tror jag att allting kan hända. Men för att nå ditt så gäller det att vi presterar på topp i alla momenten i spelet och fokuserar på vårt eget spel och inte allt för mycket på H/H, de kommer att göra många bra handlingar men det får inte störa oss utan vi måste se till vårt spel och vinna poängen på vårt sätt.

Ludvig von Sydow fick hoppa in som vänsterkant i matchen mot RIG Falköping och gjorde det med bravur, men förhoppningsvis så kan vi spela med ordinarie uppsättning på vänsterkanten imorgon alltså Jakob Wijk Tegenrot och Tobias Persson.

Text: Örkelljunga VK