Habo segrade i Falköping

Habo Wolley vinner, i en match där man kan lufta alla spelare, på bortaplan mot RIG Falköping med 3-0 i set vilket innebär tre viktiga poäng!

Habo väljer från start att vila Roy Powell och Jens Persson. Istället tar Alexander Berggren centerpositionen och Stefan Stolic spelar högerspiker. RIG visar tidigt med bra servemottagning och slit i förvar att de vill fightas om segern. Habo lyckas dock rycka snabbt till 13-22 med två bra serveserier ifrån Linus Ekstrand och Oscar Hult som också kommit in på plan. I och med stabilt försvar och bra blockspel på Habos sida har RIG mycket svårt att ta poäng. Jakob Molin avslutar första set med två serveess i rad och siffrorna skrivs till 25-13.

I början av andra set har Habo lite problem med att sätta anfallen, och RIG rycker till 5-2. Med nyfunnen energi ser hemmalaget ut att spela mer självsäkert men Linus Ekstrand och Jens Persson, som nu är tillbaka på plan, levererar framme vid nät. Habo går ikapp och förbi till 9-11 då RIG tvingas ta Time-Out. Habo behåller dock trepoängsledningen, trots slarv i vissa situationer, mycket tack vare konstant bra servemottagningar av Elias Andreasson. RIG vägrar dock sluta kämpa och tvingar sig ikapp till 20-20 då Habo tar Time-Out. Trots bra insatser av RIG’s spiker Marcus Torstensson visar Roy Powell var skåpet ska stå. Setsiffrorna skrivs till 22-25.

I tredje set stället Habo nu upp med Linus Ekstrand på högerflanken, där han tar tre poäng, leder Habo till 4-7 och tyvärr sedan stukar foten. Kapten Roy Powell kommer in på plan och rycket forsätter till 4-11. Utan större problem kan ledningen hållas, även om Habo missar ett antal servar. Snart står det 16-24 och Roy Powell slår en serve som RIG inte klarar av att hålla kvar på sin egen sida. Jens Persson kontrar snabbt och punkterar matchen med ställningen 16-25. Jakob Molin, som stått för en fantastiskt stabil anfallsinsats under matchen, blir välförtjänt utsedd till Habos bäste spelare!

Coach Alessandro Lodis kommentarer:
– Uppenbarligen förväntade vi oss att komma hem med tre poäng efter matchen, men idag låg mest fokus på oss själva och de moment vi har tränat på. Vi ville att alla skulle få speltid, som vi också lyckades med. Vi får se dessa delar som positiva delar från matchen som jag överlag tycker gick bra. Vi gjorde vissa misstag som vi inte borde gjort, förmodligen på grund att vårt fokus inte var lika bra som det kan vara mot tuffare motstånd. Detta är visserligen rätt så normalt och jag förstår varför det blir så, men vi hade kunna vara lite mer på bettet.

Det negativa är att Linus stukade foten, och vi får helt enkelt hoppas på att det var en mindre stukning och att han kan bli fullt återställd på kort tid! Nu i november har vi många tuffa matcher, så det är viktigt att vi fortsäter utvecklas och kommer i allt bättre form inför Grand Prix. Nu när alla “känner till” oss betyder det att alla kommer vara väl förberedda och ta matcherna mot oss seriöst, så vi måste vara redo för det!

Matchfakta: RIG Falköping – Habo Wolley: 0-3 (13-25, 22-25, 16-25)

Bäste poängplockare i RIG Falköping:
Marcus Torstensson – 9 poäng
Fredrik Ljung – 7 poäng
Teodor Nilsson – 4 poäng

Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Jakob Molin – 16 poäng
Linus Ekstrand – 11 poäng
Roy Powell – 9 poäng

Nästa match för Habo spelas den 13 november mot Vingåker på hemmaplan!