Dubbla vinster för Hylte/Halmstad mot Lindesberg och Tierp

Ett mycket försiktigt och lite trögstartat Hylte/Halmstad började att följas åt med Lindesberg i första set. H/H hade ledning med 10-8 när det helt enkelt blev stopp. Lindesberg tog tillfället i akt och Hylte/Halmstad tappade fokus och gjorde misstag. Linde fick till bra anfall och mycket tack vare Nette Peit och Elsa Arrestad vänder man till 10-15, alltså 7 vunna bollar i rad. Detta orkar inte H/H hämta upp utan Lindesberg vinner med 25-20.

Andra kommer Hylte/Halmstad ut med betydligt mer vinnarinstinkt. Nakeyta Clair visar sig riktigt stark på sin position och laget visar upp mycket bra servar, mottagning och anfall. Blocken är många och bra. H/H har bland annat 11-3, 19-8 och vinner till slut med 25-17.

Tredje är bara en raksträcka för Hylte/Halmstad. Lindesberg tappar sitt spel fullständigt vid 7-8 och för HylteHalmstad stämmer allt. Setet är snabbt över och hemmalaget vinner med 25-12.
Fjärde och sista set är inte heller direkt spännande då Lindesberg, liksom de tidigare seten, har betydligt sämre mottagning än Hylte/Halmstad. H/H har idag inte tänkt släppa in Lindesberg i spelet mer utan vinner med 25-19.

Tony Westman om matchen:
– Efter en lite trög start i första set, kom vi igång bättre från andra set. Då fick vi framför allt mer fart och variation i vårt anfallsspel och kunde pressa bort Lindesberg från nätet, tillsammans med den höga servepressen. Detta gav oss möjlighet att spela ett effektivt block och försvarsspel.
Idag blev många spelare involverade i anfallsspelet och med det kunde vi vinna matchen komfortabelt i tre raka set efter förlusten i första.
– Vårt anfallsspel från centerpositionerna utvecklas mycket från match till och idag gav det oss en bra indikation på ett ännu mer varierat anfallsspel i kommande matcher.
Nu väntar en matchledig helg innan bortamötet mot RIG nästa tisdag.

Sen var det herrarna som tog emot Tierp. Ett Tierp som idag kom med 8 spelare och det kan väl tyckas att det är svårt att möta ett starkt lag som ställer upp med 13 kompetenta spelare på motsatta sidan.

Idag var det i alla fall ett ofokuserat Hylte/Halmstad, som enbart spelade likt en dag på jobbet. H/H gjorde många egna misstag och då var Tierp snabba på att få till sina anfall. Tierp kämpade verkligen och de ska ha stor heder för sin skärpa i sitt spel.

Dardan Lushtaku vilades och istället fick Fredrik Holgersson sköta passarpositionen. Fredrik gör detta alltid på bästa sätt. Dessutom i tredje set fick han till ett riktigt snyggt enmansblock.

Annars lät Matthew Young idag alla spelare få speltid. Dessutom gjorde Johan Mårtensson den efterlängtade comebacken i andra set, efter en lång rehab efter en fotskada. Efter några bollar ser man att Johan är på bra väg tillbaka.

Matthew Young om matchen:
– After our solid win against Falkenberg on Thursday we were back at it today against Tierp. With many matches right now its a tough schedule but something we are taking on well.
– Todays match was an interesting one as we haven’t played Tierp before and we made small changes in our line up. Fredrik Holgersson set the whole match for us today and it gave Dardan a rest as he had some stomach issues the past few days.
– Our play through most of the sets was ok and we managed to get good leads in each set. Unfortunately we relaxed and let Tierp back into all 3 sets. We did some things very well but it was disappointing the way we let them back into the match. We know that should be do this against one of the top teams we would certainly pay for it.

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad Volley
Foto: Robin Nylén