Stabil seger för Örebro mot Svedala

Örebro fick en oväntat enkel resa i hemmamatchen mot Svedala och vann komfortabelt med 3-0.

Svedala kom med ett till stora delar nytt lag jämfört med fjolåret och har ganska långt till att nå upp till fjolårets nivå. Ett taggat Örebro inledde matchen med ett starkt första set som vanns med klara 25-13. Andra set såg till en början ut att bli en upprepning av första set. En jämn inledning och sedan ett rejält Örebro ryck. Örebro hade 18-11 men slappnade av lite i samband med lite spelarbyten och Svedala närmade sig och var så nära som 24-22 när Aida Rejzovic kunde slå in setbollen och laget andas ut lite efter ett onödigt tapp i spelet. Tredje set blev aldrig spännande, Örebro snabbt till en 8-2 ledning som man sedan aldrig släppte utan kunde ohotade vinna setet med 25-18.

Sara Cavretti gjorde åter en toppmatch i framför allt servemottagning och försvar. Hon blev också utsedd till matchens lirare. Tillsammans med Sofie Sjöberg bildar hon en stark servemottagningsenhet och med den mottagningen finns ett starkt centerspel att tillgå. Ännu har dock inte Josephine Tegenfalk riktigt hittat Oni Lattin i spelet, ett sparkapital. Även Aida gör ett starkt intryck i centerspelet och vi vinner centerspelet med 17-3. Kan Örebro fortsätta med stark servemottagning och fortsätta utveckla centerspelet så ser det riktigt intressant ut inför fortsättningen. Däremot är det egna servandet sisådär. Visserligen 12 serveess, men mot ett ganska blekt Svedala. 10 servemiss på hemmaplan över tre set är inte godkänt, servepress i all ära.

Nu blir det idel bortamatcher ett tag framöver. Nog ser det lovande ut med en Grand Prix plats i potten, i tur och ordning ska Lindesberg, Sollentuna och Lund klaras av på bortaplan innan laget vänder tillbaka till Idrottshuset först den 11 december för match mot Falköping.

Givetvis följer ni allt som händer i klubben här på hemsidan, facebook eller instagram.

Text: Örebro Volley
Foto: Anders Olofsson, ÖrebroGuiden