Ett Hallandsderby med stor slägga

Att Hylte/Halmstads Alexandro Luna är en imponerande offensiv kraft är det nog ingen missat. I torsdagens derby mot Falkenberg var han nästan helt ostoppbar. H/H vann med 3-1 och Luna noterades för 32 poäng.

Redan från mitten av första set fick Hylte/Halmstad grepp om matchen och 12-12 blev plötsligt 17-12 tack vare storspel av killarna.  Alexandro “Sandro” Luna visade upp ett fulländat spel tillsammans med sina lagkamrater. Första set blir 25-20 till H/H.

Även andra set är det dominerande spel av H/H och man tar både lätta och svåra poäng. H/H har en ledning på 17-11 men slappnar av och Falkenberg kommer ifatt till  20-20. Då tar tränare Matthew Young en timeout och därefter tar H/H setet med 25-22.

Sedan är det paus mellan andra och tredje set. Som så många gånger förr tappar det ledande laget fokus efter pausen och det andra laget passar på att höja sitt spel. Mycket tack vare Falkenbergs libero Johan Eriksson, kunde Falkenberg få till sina anfall och Hylte/Halmstad gjorde samtidigt en hel del misstag. Falkenberg vinner setet med 25-21 och Falkenbergsfansen hörs extra mycket och pushar på sitt lag.

Men inte tänker då Hylte/Halmstad släppa in Falkenberg igen. Tillbaka i fjärde setet finns fokusen och där finns Sandro. Han gjorde hela 32 poäng på fyra set. Men det är klart han hade alla lagkompisar bakom som spelade på absolut hög nivå. En match som bjöd på många härliga bolldueller och stundtals riktigt bra volleyboll.

Riktigt roligt idag var att se Hylte/Halmstads center, Orestes Junior göra comeback efter skadan från matchen i Örkelljunga den 16 oktober. Junior skulle där göra en räddning och föll så illa att axeln åkte ur led. Idag spelade han och man sår att han är på god väg tillbaka.

Vi måste ju ändå nämna Dardan Lushtakus excellenta räddning. Efter ett falkenbergsanfall  får han med sin vänsterfot upp bollen, en riktig bicycleta. Vidare går bollen till Hyltespelare som får bollen över nät och Falkenberg får till ett anfall som Viktor Lindberg blockar ner. Då bröt hela Hylte/Halmstadpubliken ut i stort jubel.

Hylte/Halmstad vs Falkenberg 3-1 (25-20, 25-22, 21-25, 25-19)

Bäste spelare:
Alexandro Luna,  Hylte/Halmstad
Pedro Mendes,  FVBK

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad
Bild: Robin Nylén