Södertelge gästar Vingåker

Precis som de senaste säsongerna så ser det ut som att det kommer att bli en kamp om slutspelsplatserna mellan två tre lag. Vingåker och Södertelge ser också ut att även denna säsong bli två av lagen som kämpar om en åtråvärd kvartsfinalplats.

Mötena mellan lagen blir därför extra viktiga. Som alltid när lagen möts så kan vi nog bespetsa oss på en jämn och spännande fajt.

Södertelge har bytt ut sina tre proffskillar inför denna säsong samtidigt som man också har flera hemvändare som kommit tillbaka till moderklubben. I skrivande stund så står Södertlege precis som Vingåker med en vinst (man möter Tierp på onsdag kväll), den kom mot RIG Falköping. Det blev också en poäng i mötet med Sollentuna då man föll med 3-2 efter att haft ett antal matchbollar i fjärde set. Kanadensiske spikern Dan Groenveld är lagets bästa poängplockare och tillsammans med trotjänaren Hampus Randen så står han för det mesta offensivt för Södertelge. Profilen Danny Weemes har gjort comeback och är fortfarande en stark anfallsspelare. Han har dock dragits med en stukad fot men bör vara fit for fight.

Båda lagen fick sig en ordentlig lektion av Linköping för dryga veckan sedan. Nu gäller det att ha slickat såren efter det, dragit lärdomar och komma tillbaka starkare. Det gäller att snabbt visa att självförtroendet inte blivit allt för stukat. Tobias Ericsson är tillgänglig denna match och det blir givetvis en välkommen pusselbit från Adam Bradbury att laborera med. Vingåker behöver få upp sin effektivitet i anfall och slå hål på Södertelges block och försvar. Det finns anfallskraft i laget men det har inte klickat de senaste matcherna.

– Södertelge är ett kämparlag och det brukar bli jämna matcher mellan oss. Vi behöver få ordentlig press på dem med vår serve och också hålla ett bra tempo i vårt anfall säger Adam Bradbury. Vi har mött två riktigt bra lag i Falkenberg och Linköping det senaste och vägt för lätt. Vi behöver bli aggressivare och effektivare i vårt spel. Kan vi lyckas med det så skall vi ta säsongens andra seger avslutar Bradbury.

Text: Marc Oscarsson, Vingåker