Södertelge vann rysare på hemmaplan

Det blev en riktig nagelbitare när Södertelge besegrade Tierp efter 5 set och dryga två timmars spel. Siffrorna skrevs till 3-2 (25-27, 25-10, 22-25, 25-21, 17-15).

Det blev en härlig ”match i matchen” mellan två av lagens proffs; Södertelges Dan Groenveld och Tierps Nicolas Dubinsky. De båda anfallarna följdes åt poängmässigt matchen igenom och även om Dubinsky vann den matchen med 30p mot Groenvelds 26p blev det alltså Södertelge och Groenveld som gick segrande ur matchen och tog med sig 2 poäng till tabellen.

Matchen var svängig och det var bortalaget Tierp som öppnade klart bäst. Södertelge bjöd på alldeles för många egna misstag inledningsvis och gjorde det enkelt för Tierp som snabbt drog ifrån i första set. Även om hemmalaget kom igång mot slutet av setet räckte det inte ända fram och Tierp kunde knipa det jämna första setet med minsta möjliga marginal.

I andra set var det dock ett helt ”nytt” Södertelge som klev ut på banan och lämnade misstagen kvar på bänken. Endast ett fåtal egna misstag och stor utdelning i både anfall och serve från alla spelare gjorde att hemmalaget tidigt drog ifrån till en stor ledning som bara växte ju längre setet led. Tidigare nämnde Groenveld, tog poäng i stort sett vid varje anfall och liberon Stefan Edgren stod för flera mäktiga räddningar i bakplan.

Men all heder åt Tierp som reste sig i det tredje setet och plockade hem det med 25-22. Sen vände det igen i det fjärde setet då veteranen Danny Weemes byttes in på Södertelges högerkant och stod för flera mäktiga anfall. Det fjärde setet gick till Södertelge och sm matchen hitills varit, var det nu bäddat för ett rafflande femte set.

Och rafflande blev det minst sagt! Lagen följdes åt till en början men sedan drog Södertelge ifrån i mitten av setet och hade några poängs ledning. Men återigen vände matchen och det var Tierp som stod med två matchbollar vid 14-12. Då klev han fram när det behövdes som mest; hemmalagets Danny Weemes tog majoriteten av Södertelges poäng från 12-14 och återigen svängde matchen och Södertelge stod som segrare vid 17-15.

Dagens seger innebär att Södertelge klättrar till sjunde plats i tabellen inför helgens viktiga bortamatch mot Vingåker.

Poängbäst Södertelge: Daniel Groenveld (26) Danny Weemes (15)
Poängbäst Tierp: Nicolas Dubinsky (30) Thomas Lyon (7)

Media
Danny Weemes matchhjälte mot Tierp (LT)

Text: Karin Manole, Södertelge
Foto: Per Eliasson