Fortsatt tungt för Tierp

Tierp volley förlorade bortamatchen mot Södertälje med 2-3 (25-27, 25-10, 22-25, 25-21 och 17-15) efter att man ha haft två matchbollar i femte set.

Matchen började trevande men Tierp gjorde ett litet ryck i Ronghan Wu’s serve då man gick från 3-3 till 7-3. Setet fortsatte med ett övertag från Tierp där man visade upp ett bra blockspel och ofta får stopp på Södertäljes anfall. Detta ledde till att man kunde vinna det första setet med 27-15.

I andra set så rasade allt samtidigt som Södertälje lyckades med allt dom företog sig. Dom hade bra servepress, ett otroligt bra försvarsspel och mycket bra anfall. Setet slutade 25-10 till hemmalaget.

Tredje setet blev jämnt och lagen bytte poäng med varandra utan att nåt lag var starkt nog att rycka ifrån. Det var till slut Tierp som drog det längsta strået och vann setet med 25-22.

I fjärde så tog Södertälje tidigt ett lite grepp som dom vägrade släppa och matchen gick till ett femte set efter 25-21.

Det femte setet blev det fjärde likt och hemmalaget hade en liten ledning i princip hela setet. Det svängde lite i slutet och Tierp lyckades spela till sig två matchbollar vid ställningen 14-12, tyvärr utan att lyckas förvalta dom. Södertälje vann till slut setet med jämna 17-15 och matchen med 3-2.

Det känns som att Tierp i sina bästa stunder presterar en bra volleyboll men i nuläget har man för stora svackor där man sjunker djupt ner i ett spel som saknar mod. I dagens match hade man också väldiga problem i sina mottag vilket gör spelet lite för enkelriktat.

Nu är det bara att träna på och fortsätta att lyfta spelet så man minimerar svackorna.

Text: Micke Lind, Tierp