Historiskt Skånederby väntar

Lunds VK tar emot rivalen Svedala VBK i ett historiskt första Skånederby lagen emellan imorgon söndag den 30 oktober kl 18.00 i Idrottshallen!

Inför söndagens Skånederby har både Lund och Svedala haft det kämpigt i säsongsupptakten av elitserien. Svedala tog sin första seger förra helgen hemma mot RIG Falköping medan Lund väntar på att inkassera sina första poäng i årets elitserie.

Lunds tränare Michael Jensen kommenterar det stundande derbyt:
– Ett Skånederby ser vi alltid mycket fram emot. Matcher som dessa brukar ha en speciell karaktär. Denna match är också vad många skulle kalla det en match mellan storasyster och lillasyster utifrån lagen i området, jag förväntar mig därför hög intensitet både på planen och på läktaren.

Lund får ser upp med Manyi Ati, högerspiker i Svedala, som är deras bästa poängplockare hittills med 36 pinnar. Lund har sin styrka i ett flertal spelare, där Sara Hansson, Emelie Hedenberg, Lovisa Bergh och Lilly Topic alla är noterade för 20 poäng eller fler.

Skånederbyt kommer att avgöras i serve och servemottagningen.
– Båda lagen har duktiga spikers som kan göra poäng men det börjar alltid med vem som har bäst bollkontroll i servemottaget, avslutar Michael Jensen.

Matchinfo:

Lunds VK – Svedala VBK
Matchdag: Söndag 30/10
Tidpunkt: 18:00
Spelplats: Idrottshallen, Högevall
Domare: Johan Magnusson & Markus Edholm

Text: Lunds VK
Foto: Conny Nilsson