Inför: Vingåker vs Linköping

Efter nästa tio säsonger med Andrew Strugnell vid rodret har Linköping bytt tränare och knutit till sig ingen mindre än landslagscoachen Joe Isacsson. Tillsammans med bra spelarrekryteringar borgar det för att Linköping aspirerar på ännu en SM-final.

Linköping har förutom Isacsson också locka till sig landslagskillarna Wille Nilsson, som blev portugisisk mästare i våras, och Andreas Eriksson, som spelade i Tjeckien förra säsongen. Dessutom har man värvat allround talangen Benjamin Engström från Hylte/Halmstad och Sean Antony från Sollentuna. Viktigast av allt är kanske dock att stommen i form av Erik Sundberg, Carl Ahremark, Martin Larsson och Albin Eriksson finns kvar i laget. Erfarna spelare som dessutom spelat ihop under lång tid. Vi hittar bara en spelare från Australien i årets upplaga av Linköping och det är unge passaren Nicholas Butler. En talang utöver det vanlig som lär ta stora kliv i sin utveckling under Joe Isacsson.

Vingåker har haft det lite motigt sedan vinsten i Tierp med två raka 3-0 förluster. På plus sidan så har nu truppen förstärkts lite mer permanent sedan Dimitri Bogdanovitj nu anslutit. Dimitri har de tre senaste säsongerna spelat i just Linköping, dessförinnan gick han tre år på RIG och har Sollentuna som moderklubb. Dimitri stod för 87 poäng under förra säsongen i Linköping och var startspelare under första halvan av säsongen. Linköping, som i senaste omgången besegrade förhandsfavoriterna Hylte/Halmstad med 3-0, är självklart en mycket svår uppgift. Det är dock en viktig språngbräda för de kommande matcherna mot Södertelge och Habo. Med Dimitri i laget så ökar möjligheterna för tränare Bradbury att anpassa lagets uppställning efter motståndarna och hitta bästa möjliga alternativ. Hitta ett stabilt spel och hålla nere misstagen blir fokus i matchen.

– Känns verkligen bra att Dimitri ansluter till laget. En riktigt bra spelare som är explosiv och blir ett starkt hot i anfall. Han kommer att avlasta övriga anfallare och göra det svårare för motståndarna att prioritera i blockspelet kommenterar Adam Bradbury sitt tillskott.

Marc Oscarsson, Vingåker