Hylte/Halmstad besegrade Sollentuna två gånger om

Definitivt hade man borstat av sig förra helgens förluster. Hylte/Halmstad ville inte ge bort ett enda set när de vann på både dam- och herrsidan över Sollentuna. Damer: 25-13, 25-18, 25-12. Herrar: 25-21, 25-15, 25-22.

Damerna var idag tidigt uppe och hade träning mellan 10 och 11 i Örnahallen, Hyltebruk. Därefter åt man den sedvanliga lunchen på Torups Gästgivaregård.

Redan från start kunde man se revanschlust från Hylte/Halmstad för senaste förlusten mot Örebro, och energin riktigt flödade från spelarna.  Matchen igenom var väl genomtänkt och damerna hade ingen som helst svårighet att fokusera på spelet. Mottagningen fungerade perfekt, Soriana fick därigenom superba pass till anfallarna. Dessutom hittade hon Jonna och Nakeyta Clair ofta och kul att beskåda när ett mittenspel fungerar på bästa sätt.

Emma Mårtensdotter jubilerar dagens match med att göra sin 200:e elitseriematch, detta enbart med Hylte/Halmstads matchkläder. Jonna Wasserfaller gör sitt 1000:e poäng för Hylte/Halmstad. Båda tjejerna gratulerades och applåderades av publik och arrangörer.

Tony Westman säger om dagens match:
– Det var ett fokuserat och revanschlustet H/H Volley som kom till matchstart till söndagens match mot Sollentuna. Hemmalaget styrde matchen fullständigt från start till mål. Ett stabilt servemottagningsspel och ett bra block- och försvarsspel gav HHs passare, Soriana Pecheco, fullständiga friheter att dirigera hemmalagets offensiv. I dag var framför allt centerspelet giftigt och effektivt med Jonna Wasserfaller och Nakeyta Clair.
– Annars var det en mycket bra laginsats där fokus och aggressivietet låg i högsta prioritet. I dagens match var det också många spelare som fick chansen att vara aktiva och delaktig i lagets vinst.

Efter damerna var då herrarna redo att ta över. Hylte/Halmstad tar en säker ledning över Sollentuna direkt från början. Dock kommer Sollentuna ifatt i slutet av setet och går förbi vid 19-19. Detta mycket beroende på Sollentunas starka försvar och en mycket säker Staffan Blomgren. H/H tar då timeout och därefter får man ny kraft och avslutar med 6 snabba anfall till 25-21.

Andra set är det ett stort lag som Hylte/Halmstad visar upp. Att man har två stora spelare skadade, märks inte. Viktor Lindberg glänser med sina hårda och välplacerade servar och fina anfall. Dardan Lushtaku fördelar bollarna otroligt bra och han är så säker på vem han ska passa. Philip Pettersson och Bartek Sulinski har ett underbart mittenspel tack vare Dardan som så enkelt hittar dom. Sandro Luna sätter bollarna nästan varje gång. Dessutom fungerar mottagningarna näst intill perfekt då Anton Tegenrots liberospel är slående tillsammans med Johan Skoogh och Viktor Lindberg.

Tredje är också ett set som börjar mycket jämt för båda lag. Men vid 8-8 börjar H/H dra ifrån och vid 14-9 kokar hela Örnahallen av jubel då inhopparen Joakim Lindbom gör ett härligt enhandsblock. Då tar Sollentuna timeout och de tänker inte ge sig så enkelt. Efter kommer de ut och ser till att komma ikapp till 15-15 och förbi.  Åter igen är det Sollentunas otroliga försvar och Staffan Blomgren som höjer sig, samtidigt som H/H gör lite fler misstag.

Till slut drar då Hylte/Halmstad ifrån igen och vinner med 25-22. Matchbollen får Viktor Lindberg sätta och ska något tilläggas så är det en spelare idag som visade hur hårda och välplacerade servar ska vara. Det smällde ordentligt i Örnahallen och 4 ess fick Viktor med sig.

Matthew Young säger om matchen:
– After our loss against LVC last week we were determined to get a win against Sollentuna. They are always a tricky team and can play some great defence.
– They did that today but we didn’t let it frustrate us. Something we have worked hard on is our blocking and it was very good today. We take 3 important points and start our busy match schedule with a good team win.

Text: Eva Alberti
Foto: Robin Nylén