Persson tillbaka i ÖVK när RIG gästar

I morgon, söndag, tar Örkelljunga emot RIG Falköping. Tobias Persson, som var landslagsman så sent som i våras, gör då comeback i ÖVK-tröjan. Coach Jonas Svantesson levererar förutsättningarna.

Det var med stor glädje vi igår kunde meddela att Tobias Persson har skrivit på för ÖVK igen:
– Fantastisk roligt att Tobias vill fortsätta spela volleyboll, han hade tänkt lägga skorna på hyllan men passionen och Tobbes driv för volleyboll är nog lite för stort för att sluta redan, säger tränaren Jonas Svantesson.

Kommer vi att få se Tobias på plan direkt på söndag?
– Om alla papper och övergången blir klar ser jag inga problem med att spela med Tobias, Tobias har en fantastisk fysik han kanske inte är i toppform rent spelmässigt ännu men det är en bra match att få speltid.

Läs mer här om Tobias i HD: http://www.hd.se/2016-10-21/avslojar-landslagsman-klar-for-ovk

ÖVK får besök av Riksidrottsgymnasiet i Falköping på söndag. Många av ÖVK:s spelare gick på RIG under deras gymnasietid. Jackob Wijk Tegenrot, Ludvig von Sydow, Johan Svensson, Patrik Ödvall, FIlip Nilsson, Tobias Persson, halva truppen har alltså gått på RIG.

RIG fostrar många av dagens elitseriespelare och tittar man på andra lag i serien så ser det nästa likadant ut.
– De gör och har gjort ett fantastiskt jobb uppe i Falköping och nu när de har anställt Ismo Peltoarvo som huvudansvarig över verksamheten och kanske framför allt tränarna så tror jag att det kommer att bli ännu bättre, säger Jonas Svantesson.

En liten match i matchen är det mellan de två bröderna von Sydow som står på varsin sida under matchen på söndag och inte helt otänkbart får båda spela och de har dessutom samma position som passare.

Lyssna vad Ludvig har att säga om mötet med brorsan här: https://www.facebook.com/jonas.svantesson.35/posts/10154757825189708

Vi måste ta vara på varje tillfälle vi får att utveckla vårt lag och försöka höja vår lägsta nivå. Det spelar ingen roll vem som står på andra sidan, vi måste fokusera på vårt spel och våra handlingar för att lyfta oss till nästa nivå.

Tyvärr måste vi vila Peter Lundgren pga hälsporre men annars har vi ett intakt lag och vi ser framemot att få äntra den nya hallen Forum Örkelljunga igen.

Text: Örkelljunga VK