Inför: Svedala vs RIG Falköping

I morgon, lördag, tar sig Svedala Volleys elitlag an RIG Falköping på hemmaplan i Svedala Sporthall i Elitseriens tredje omgång.

Motståndarna
RIG som består av eleverna på volleybollens riksidrottsgymnasium har som faller sig naturligt en ung och relativt talangfull trupp. Laget har inlett årets elitserie med två raka förluster mot Lindesberg och Hylte/Halmstad.

Hemmalaget
Svedala har inlett säsongen trögt och har två raka förluster i Elitserien och dessutom två förluster i Öresundsligan. I tisdagens match mot danska Holte tog man dock, efter en extremt dålig inledning, ett par steg framåt i utvecklingen och visade periodvis upp ett spel på den nivå som krävs för att kunna konkurrera.
Det har varit en tuff start på säsongen och laget är hungrigt efter den första segern.
Tyvärr saknas Julia Ludvigsson i helgens match på grund av skada som hon ådrog sig på ett U-landslagsläger i veckan .

Om matchen
Detta blir Svedalatjejernas femte match på fjorton dagar vilket är en tuff inledning på säsongen. Svedala har idel vinster mot RIG de senaste säsongerna, men RIG har naurligt en stor spelaromsättning varje säsong så man ska inte dra för stora växlar på detta.

Text: Jörgen Larsson, Svedala Volley