Inför: Örebro vs Hylte/Halmstad

Lördagen bjuder på en högintressant drabbning när Örebro tar emot Hylte/Halmstad. Coach Matilda Wikander ger oss förutsättningarna.

I dagens match är det favorittippade Hylte/Halmstad som står för motståndet och vi hoppas såklart på en fartfylld och publikfriande match. Laget fick i premiären av Elitserien lite överraskande se sig besegrade av Engelholm på hemmaplan i Örnahallen med klara 3-0, men studsade tillbaka och vann därefter mot Svedala med 3-0 på bortaplan. Laget har värvat friskt – både svenska spelare och utländskt. Exempelvis spelar numera Örebro-fostrade Tilda Hellgren där efter sina år på RIG Falköping. Mest spektakulära spelaren i truppen är vänsterspikern Tiana Dockery (#7) som gör mycket poäng för laget. Men även centern Nakeyta Clair (#12) är en anfallsstark spelare som är värd att hålla ögonen på. På passarpositionen ser vi åter brasilianskan Soriana Pacheco som spelade för HylteHalmstad 2014-2015 då laget tog guld i SM-slutspelet.

Vi har nu haft två dagar efter derbyt att förbereda oss för matchen och vi har även passat på att njuta lite av den härliga känslan av vinsten i onsdags. Några höst-förkylningar florerar i laget men det bör inte hindra någon från att spela. Vi vill ta med oss den starka servepress som vi satte på Lindesberg i onsdag till dagens match och jag tror att den kommer bli viktig för att vi ska rå på HylteHalmstad som har två starka centrar vars anfall vi gärna slipper så mycket som möjligt. Därtill blir vårt eget anfallsspel viktigt, i onsdags var det Jóna, Oni och Sara som var starkast och det blir spännande att se vilka av våra spelare som kliver fram idag. Åter kommer det krävas ett uppoffrande försvarsspel och med tanke på vår uppladdning med två matcher mot andra topplag denna vecka så tror jag att vi har det rätta speltempot i kroppen och knoppen.

Text: Matilda Wikander, Örebro