Hylte/Halmstad gjorde processen kort med RIG

Hylte/Halmstad gjorde vad de skulle när ett skadedecimerat RIG Falköping gästade under torsdagen. Guldfavoriten säkrade andra raka segern via 3-0 (25-21, 25-9, 25-15).

I söndags vann Hylte/Halmstad över Örkelljunga VK med övertygande 3-1. Under torsdagen vann man ganska överlägset med 3-0 mot RIG Falköping.

Första set började med att Hylte/Halmstad snabbt drog iväg till klara 13-3. Då gjordes en mängd byten och spelet blev lite mer prövande och många misstag begicks av H/H. RIG Falköping kröp så nära som 21-18. Men H/H knöt ihop säcken och vann första med 25-21.

Därefter gick luften ur RIG och H/H vann båda de efterföljande seten med 25-9 respektive 25-15.
Fotskadade Johan Mårtensson saknades fortsatt i H/H-lägret och ersattes av Johan Skoogh som även i dag tackade för förtroendet och visade sig från sin bästa sida. Orestes Junior som skadades i söndags ersattes av Bartek Sulinski, som gjorde en strålande insats.

Matthew Young, tränare, säger så här efter matchen:
– Today we played against a very young RIG Falköping team. For us the main focus was to make improvements in our game and retain focus throughout the match.
– Aside from the 2nd half of the first set we managed to achieve this goal and finish with a 3-0 victory. Today we played some more middle attack with both Philip and Bartosz, and the results were good. Fredrik Holgersson got his opportunity for the first time this season and he didn’t disappoint as he combined with Viktor Lindberg very well for many points. In the end I am pleased with the win but the players and coaching staff know we have to continue to improve as we face more top teams in the weeks to come.

Bäste spelare
RIG Falköping: Alfred Valtersson (libero)
Hylte/Halmstad: Philip Pettersson (center)

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad Volley
Foto: Robin Nylén