Intressant drabbning väntar mellan Vingåker och Sollentuna

Det brukar bjudas på jämna och välspelade matcher mellan Vingåker och Sollentuna. Mycket talar för att det blir så även denna gång. Båda lagen har inlett med en vinst och en förlust och kanske mötet kan bli vägvisande för fortsättningen av säsongen.

Sollentuna är precis som Vingåker ett lag som främst satsar på hemvävt material och man är väldigt duktiga på att slussa ungdomar från den egna verksamheten både till sitt egna elitlag, volleybollgymnasiet och även förse övriga klubbar i elitserien med spelare. Årets trupp är inget undantag och hälften av spelarna har Sollentuna som moderklubb. Lagets bästa poäng plockare de senaste säsongerna är högerspelaren Kosma Smiechowski som tillsammans med landslagsspelaren Staffan Blomgren är de främsta offensiva vapnen i laget. Styrkan ligger dock i att man har ett komplett spel där inga direkta svagheter finns. Det är ett solitt lagbygge som det gäller att få bra tryck på så att passaren Fredrik Gewers inte får läge att köra sitt snabba passningsspel. Då har de flesta lagen i serien det jobbigt att hänga med i block och försvar.

Vingåker tog en viktig och efterlängtad seger i Tierp. Det var den första vinsten i Tierp sedan februari 2009. Härlig lagmoral, få misstag och ett bra blockspel var segerreceptet. Vi fick också se inte mindre än tre gamla profiler göra comeback. Med kort varsel ryckte Tony Beiruti in på libero positionen då både Simon Abrahamsson och Joel Arman saknades. Adam Bradbury visade vägen och stod för imponerande 27 poäng och en härlig effektivitet i sitt anfall. Mot Sollentuna gäller det att försvarsspelet fortsätter att fungera som i de inledande matcherna. Aggressiviteten från servelinjen behöver bli lite bättre för att få lite mer press på motståndarnas mottagning.

– Vi visade fin moral efter att vi tappade det andra setet med 38-36 och sedan kunde vinna tredje och fjärde set ganska stabilt säger Adam Bradbury. Lukas hittade centrarna både bättre och oftare än i den första matchen och det blir viktigt att han kan fortsätta med det mot Sollentuna. Vi behöver spela varierat och fortsätta spela bra försvar för att kunna ta poäng av Sollentuna avslutar Adam.

Matchen startar livesänds via Volleykanalen: https://volleykanalen.solidtango.com/live/161020

Text: Marc Oscarsson, Vingåker