Örebro starkast i derbyt

Efter övertygande spel vann Örebro derbyt mot Lindesberg med 3-0 (25-25, 25-19, 25-18). Coach Matilda Wikander levererar matchrapporten.

Matchen började jämnt fram till ställningen 3-3 och det kändes som att lagen kände lite på varandra. Därefter gick Sara Cavretti ner till serven för Örebro och tre raka serveess senare hade vi dragit ifrån, dock var vi inte nöjda där och först vid 8-3 tog Linde sitt nästa poäng. Därefter växlade lagen boll ett tag innan Linde plockade in några poäng. Vid ställningen 15-11 tog Örebro time out och Lindesberg kom aldrig närmre än så. Stabil servemottagning, vasst anfallsspel och hårt slit i försvaret gjorde att vi drog ifrån till setseger 25-15. Det enda som såg ut att stämma på Lindesbergssidan så långt var Nette Peits anfall.

Det andra setet fick vi en riktigt usel start med tre raka misstag, serve i nät och två anfall ut vilket satte tonen. Lägg därtill att Linde spelade upp sig, varför de gick ifrån till 6-3. Därefter var det Lindes tur att göra några misstag och det var plötsligt jämnt igen. Fram till ställningen 11-12 bytte vi boll med varandra och det var Linde som mestadels ledde med en poäng men därefter lade vi i ytterligare en växel med tuffa servar och anfall vilket gav oss ledningen med 15-12. Därifrån var det mest Örebro som gällde och starkt nätspel gjorde att vi helt plötsligt ledde med 23-16. Nette Peit gjorde ett allvarligt försök att ta Lindesberg närmare, men vid 24-19 servade Linde i nät och setet var vårt.

Inför det tredje setet pratade vi om att det skulle bli det svåraste och att vi skulle vara tvungna att prestera bättre för att vinna. Det var något som laget verkligen tog med sig ut på banan och efter den jämna starten till 3-3 var det aldrig något snack om saken. Elva anfallspoäng, tre block, tre serveess och några misstag av Linde senare vann vi setet med 25-18 och matchen var därmed över. Imponerade i matchen gjorde Sara Cavretti med bra och luriga anfall samt stabil servemottagning och stundtals otagbara servar. Även Jóna Vigfúsdóttir spelade bra och bidrog med många poäng och en stabil servemottagning. Därtill så gjorde Oni Lattin en riktigt stark hemmadebut för oss med 7 kills på 10 pass, 1 block och 2 serveess.

Text: Matilda Wikander, Örebro