Tegenfalk tar över Instagram

Svensk volleybolls Instagram vandrar vidare och är sedan igår i Josephine Tegenfalks ägo. Örebro-passaren tar med er på en fullmatad vecka, som bland annat bjuder på derbymöte med Lindesberg.

Vad ser du fram emot att dela med dig av på Instagram?
– Jag vill dela med mig av att man genom mycket vilja och positiv inställning kan pussla ihop en vardag med studier, jobb och elitsatsning. Och att samtidigt ha roligt på vägen. Att det inte är omöjligt att göra det man verkligen brinner för och att drömmar går att uppfylla. Flera stycken till och med!

Vad betyder volleyboll för dig?
– Volleybollen betyder allt för mig. Det är den största delen av mitt liv och jag känner en enorm tacksamhet till sporten då den givit mig så mycket – vänner för livet, minnen, utmaningar och personlig utveckling. Under en tuff uppväxt i tonåren var volleybollen min räddning.

Vilka är dina största styrkor?
– Den absolut största styrkan är min mentalitet. Jag älskar utmaningar och är extremt tävlingsinriktad. Och viljan att hela tiden utvecklas och bli bättre.

Vad i ditt spel vill du utveckla?
– Jag vill utveckla allt – jag är aldrig nöjd!

Berätta om ditt bästa volleybollminne!
– Oj, svårt. Jag har så många bra volleybollminnen! Men det som sticker ut lite extra, som jag kommer bära med mig länge är förra säsongens semifinalserie. Vi låg under med 1-2 i matcher, åker ner till Svedala vilka inte förlorat en enda hemmamatch under hela säsongen. Matchen är jämn och vi hamnar i set-underläge. Men med kniven mot strupen händer nåt obeskrivligt och vi vänder hela matchen och vinner 3-2. Sen vinner vi den femte avgörande matchen på hemmaplan inför rekordpublik på över 1200 pers! Det var en mäktig känsla.

Vad är ditt stora mål med volleybollen?
Jag vill göra allt jag kan för att bli så bra som möjligt, kamma hem ett till SM-guld, få sporten att växa och att självfallet få fortsätta representera Sverige i den blågula tröjan!

SEX SNABBA – Vad väljer du?
Hård spike ut / Lös spike in
Psyka motståndaren / Ljuga för domaren
Roofa på inspike / Serveess på matchbollen
Snubbla vid line up / Få rött kort
Hjärna / Muskler
Arm day / Leg day

FÖLJ SVENSK VOLLEYBOLLS INSTAGRAM!