Snöplig förlust för Tierp

Tierp räckte inte till och fick inkassera en 1-3 förlust när Vingåker kom på besök. Setsiffrorna skrevs till 23-25, 38-36, 19-25, 18-25.

Hemmalaget började matchen bäst och tog tidigt i första set en ledning med ett par poäng. När man sedan började missa allt fler servar så bjöds gästerna in i matchen och Vingåker kunde gå till setvinst med 25-23. Andra setet blev en riktig långkörare och det byttes setbollar åt båda håll men här var det Tierp som drog det längsta strået.

När lagen sen kom ut efter en 10-min paus så trodde nog de flesta att Tierp skulle ta tag i taktpinnen men som Axel Qvarnström, som tillbringade aftonen som coach, sade: -Pausen kom helt perfekt för oss så vi kunde samla ihop oss efter den snöpliga förlusten i set nr två. Vingåker kom ut med en otrolig inställning och vilja. Det i samband med att Tierp gjorde en hel del enkla misstag ledde till att gästerna kunde åka hem med tre poäng i bagaget.

– I våra bästa stunder presterade vi en mycket bra volleyboll särskilt i första och andra set. Efter det gjorde vi flera enkla misstag där vi borde haft full kontroll. Det är en grupp talangfulla spelare vars utveckling kommer att fortsätta åt rätt håll, säger Thommy Lyon, spelande tränare i Tierp.

Text: Micke Lind, Tierp