Hylte/Halmstad tog historisk seger

Hylte/Halmstads säsongspremiär började med en historisk vinst i Örkelljungas nya, fullsatta sporthall, FORUM. Segersiffrorna skrevs till 3-1 (25-19, 25-20, 20-25, 25-19).

Hylte/Halmstad Volley och Örkelljunga VK har många gånger kämpat mot varandra och mest tillhört den absoluta toppen i Elitserien. Därför var det extra roligt att just dessa lag möttes när Örkelljunga gjorde debut i nya hemmaborgen FORUM. En otroligt trevlig och fin hall, som i söndags bjöd på riktigt bra volleyboll. Hylte/Halmstad blev historiskt när man blev första volleybollag att vinna i den nya hallen.

Redan från början märktes det att Hylte/Halmstad var starkare i både mottagning och anfall. Alexandro Luna var tidvis helt ostoppbar. Dardan Lushtaku visste var han skulle sätta sina pass och Viktor Lindberg visade hur mycket han utvecklats under sommaren. Dessutom var det Johan Skoogh som fick mycket speltid tack vare en fotskada på Johan Mårtensson, och han bjöd på härligt spel och attityd. När han dessutom blockade ner Tomas Vilimas hördes publiken glädje.

Tyvärr så hände en skada i slutet av första set. Vid ställningen 23-18 till Hylte/Halmstad slänger sig Hylte/Halmstads center Junior Orestes för att rädda ett ÖVK anfall. Han faller så illa så axeln åker ur led. Det hördes att det gjorde ordentligt ont och han tillsammans med ordföranden Leif Nilsson fick åka ambulans till lasarettet i Helsingborg.

Junior ersattes av Bartek Sulinski som gjorde en bra debut i H/H-tröjan.
– Det var lite nervöst i början, men grabbarna hjälpte mig att komma in i det, säger Sulinski som blockade in sitt första elitseriepoäng och som jublande sträckte ett finger i luften efteråt.
– Det var lite spänt fram till det momentet, men sedan lugnade jag ner mig, säger Sulinski som fixade ytterligare en poäng i matchen.

Matthew Young, tränare Hylte/Halmstad säger såhär efter matchen:
– Our first match of the season was away in OVK’s new sport hall. It was an exciting event for both teams and in the end the match was also. We played a solid match all round and it ended up being a very good team win for us. Sandro Luna played one of his best games as he combined very well with Dardan Lushtaku for many attacking points.
– On a sour note we suffered another injury to our team as Orestes Miraglia dislocated his shoulder late in the first set. We will know more on his injury at a later date. Losing Orestes for the rest of the match didn’t slow the guys down as Bartosz Sulinski came in and contributed well in his first big game for us. Overall the team mentality was very good and it showed when OVK applied the pressure. On this day we took home 3 very important points and started the season off in a good way.

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad
Foto: Robin Nylén