Hylte/Halmstad, Falkenberg och Örkelljunga i förarsätet

SM-slutspelets första helg fortsatte under söndagen. Det bjöds på totalt tre kvartsfinalpremiärer. Redaktionen levererar korta referat om var och en av dem.

DAMER

Linköping 1-3 Hylte/Halmstad
23-25, 26-28, 25-22, 13-25.
H/H leder matchserien med 1-0 i matcher.

Serielesegrande Hylte/Halmstad har fått en bra start på SM-slutspelet. Nu leder laget kvartsfinalserien mot Linköping med 1-0. LVC var relativt nöjda, förlusten till trots. Elitserienykomlingen stretade emot länge och väl, men fick ge sig efter fyra set:
– När vi hamnade i underläge med ett par poäng där i inledningen av fjärde så blev det tufft för oss, men rent generellt skulle jag vilja påstå att vi gör säsongens bästa match idag, säger LVC-tränaren Mathias
Gustafsson till Corren.se efter matchen.


HERRAR

Södertelge 1-3 Falkenberg
22-25, 20-25, 25-20, 20-25.
FVBK leder matchserien med 1-0.

Jakten på 13:e raka SM-finalerna är igång för Falkenberg, en av svensk elitvolleybolls stormakter under det senaste decenniet. Hallänningarna avgick med segern i den inledande kvartsfinaldrabbningen mot Södertelge under söndagen. Vänsterspikern Fayez Alloush agerade stor segerorganisatör med sina 26 poäng (20 anfall, 5 serveess, 1 block).

SVBK var förlusten till trots vid gott mod och blickar nu framåt.
– Vi har ingenting alls att förlora. Vi är underdogs. Falkenberg har pressen på sig. Vi vann ju därnere i januari med 3-2. Varför skulle vi inte kunna göra det igen?, säger Ashur Ibrahim till LT.se efter matchen.

Örkelljunga 3-1 Sollentuna
25-19, 19-25, 25-19, 25-18.
ÖVK leder matchserien med 1-0.

Matchserien mellan Örkelljunga och Sollentuna torde – om man ska tro sluttabellen i grundserien – vara den jämnaste på herrsidan. Kanske var söndagens inledande kvart en försmak på just detta. Hemmaspelande ÖVK vann matchen med 3-1 i set efter en svängig historia.
– De här lagen är så pass jämna, så vi får räkna med att det kommer att se ut så här. Det känns ändå som om vi har mer att ge, det här var ju alldeles för ojämnt (i spelet). Men vi vann till slut och det var det viktigaste, säger ÖVK:s coach Jonas Svantesson till Helsingborgs Dagblad efter matchen.

Fem lördagsmatcher

Under lördagen dundrade 2018 års upplaga av SM-slutspelet igång med totalt fem matcher. In och läs om samtliga här!

Foto: falkenbergsbild.se

ELITSERIELÄNKAR
Spelschema – SM-slutspelet 2018 – damer
Spelschema – SM-slutspelet 2018 – herrar
Elitserien (grundserien) damer – tabell, spelschema, statistik, resultat m.m.
Elitserien (grundserien) herrar – tabell, spelschema, statistik, resultat, m.m. 
www.elitserienvolleyboll.se