SVK-skräll mot Linde ||| Regerande mästarna vann planenligt

Och där har vi det. SM-slutspelet är igång! Fem matcher avverkades under lördagen. Redaktionen tar en snabb titt på var och en av dem.

DAMER

Gislaved 0-3 Örebro
20-25, 21-25, 21-25
Kvartsfinal 1 av 5. Örebro leder matchserien med 1-0.

Den första kvartsfinalen i matchserien mellan Gislaved och Örebro slutade med seger för förhandsfavoriten från Närke. Örebros stjärnpassare Josephine Tegenfalk var dock imponerad av motståndet.
– Även om vi vann var det inte en enkel match för Gislaved spelade bra. Men det var väntat och det var därför vi valde dem. Gislaved spelade bra defensivt och fick upp mycket bollar där de fick touch på saker och ting. Och vi fick ha mycket tålamod med dem, säger Tegenfalk till Nerikes Allehanda.

Nästa match spelas i Idrottshuset i Örebro, onsdagen den 21 mars.

Svedala 1-3 Engelholm
17-25, 19-25, 26-24, 14-25.
Kvartsfinal 1 av 5. Engelholm leder matchserien med 1-0.

I den här kvartsfinalserien bjuds det alltså på Skånederby. I den inledande drabbningen avgick de regerande svenska mästarna med segern via 3-1 i set. EVS poängmaskin Kaleigh Nelson, som tog hem segern i grundseriens poängliga, noterades för 22 “pinnar” (18 anfall, 4 serveess).
–  Stundtals gjorde vi misstag som vi knappt själv visste hur de gick till. Men slutet gott, allting gott, summerar Engelholmscoachen Per-Anders Sääf i en intervju med Helsingborgs Dagblad efter matchen.

Sollentuna 3-2 Lindesberg
21-25, 25-23, 25-14, 17-25, 15-10
Kvartsfinal 1 av 5. Sollentuna leder matchserien med 1-0.

Lördagens stora skräll kom i mötet mellan Sollentuna och Lindesberg, där de förstnämnda stod som segrare efter en stentuff och svängig femsetare. Efter avslutad grundserie skiljde 33 poäng mellan tabellfyran Linde och åttan Sollentuna. Det var dock inget som märktes i dagens drabbning:
– Vi kommer in, är taggade och inser att det är slutspel och att grundserien inte spelar någon roll längre. Det är här och nu som gäller, säger SVK-coachen Michael Jestin till elitserienvolleyboll.se efter matchen.


HERRAR

Habo 1-3 Linköping
19-25, 26-24,22-25, 15-25
Kvartsfinal 1 av 5. LVC leder matchserien med 1-0.

Seriesegrande Linköping inledde slutspelet med planenlig seger på bortaplan mot ett hårt och ofta förtjänstfullt kämpande Habo. Setsiffrorna skrevs till 3-1, fördel gästande LVC. Linköping kliver in i SM-slutspelet som regerande svenska mästare. Och ska man tro LVC-kaptenen Carl Ahermark är chanserna goda att östgötarna försvarar titeln.
– Det är rätt mycket som påminner om förra året. Samma känsla och samma typ av lag. Jag hoppas och tror att det ska gå långt igen, säger centern till Corren.se.

Tierp 0-3 Hylte/Halmstad
17-25, 15-25, 20-25.
Kvartsfinal 1 av 5. H/H leder matchserien med 1-0.

Hylte/Halmstads herrar ser ut att ha hittat formen lagom till SM-slutspelet. I den första kvartsfinalen i bäst av fem mot Tierp (som dagen till ära firade 20 år i svensk elitvolleybollsfinrum) slutade det med kassaskåpssäker 3-0-vinst.

H/H:s hårdslående vänsterspiker Viktor Lindberg noterades för 17 poäng, flest av alla spelare på planen.

Tre söndagsmatcher

Årets första slutspelshelg fortsätter under söndagen. Där och då dundrar ytterligare tre kvartsfinalserier igång. Spelschema och länkar till livescore och livesändningar finns nedan!

Foto: falkenbergsbild.se.

2018-03-18
DAMER
15:00 – Linköping vs Hylte/Halmstad (livesänds)
Livescore och livestats från samtliga matcher rapporteras här!

HERRAR
16:00 – Örkelljunga vs Sollentuna
17:00 – Södertelge vs Falkenberg (livesänds av Volleykanalen)
Livescore och livestats från samtliga matcher rapporteras här!

ELITSERIELÄNKAR
Spelschema – SM-slutspelet 2018 – damer
Spelschema – SM-slutspelet 2018 – herrar
Elitserien (grundserien) damer – tabell, spelschema, statistik, resultat m.m.
Elitserien (grundserien) herrar – tabell, spelschema, statistik, resultat, m.m. 
www.elitserienvolleyboll.se