Tierp utan chans första kvartsfinalen

Gästande Hylte/Halmstad slog hemmalaget Tierp Volley med imponerande 3-0 i den första kvartsfinalen.

Tierp började matchen bäst men när gästerna skakat av sig resdammet så släppte man aldrig in Tierp i matchen igen. Tredje och sista setet bjöd på en hel del underhållande bollar men över hela matchen så var H/H det starkaste laget och vann rättvist.

Hemmalaget gjorde en ok insats men ska man rå på dom absolut bästa lagen i Sverige så måste man spela på sin absoluta topp och göra färre misstag än sina motståndare. Man håller sig på godkända 6 servemiss men man tvingas till svåra anfall vilket resulterar i för många anfallsmisstag. Det tillsammans med Hylte/Halmstads stabila försvarsspel gjorde att Tierp aldrig lyckades få nåt riktigt tryck på gästerna utan dom kunde spela ganska avslappnat.

Gästerna hade en väldigt bra servepresss under hela matchen och dunkade in inte mindre än 9 ess på dom tre seten.

Nu väntar två bortamatcher för Tierp och ska man lyckas att på allvar skaka H/H så måste man på ett bättre sätt få stopp på Hyltes anfall så man får en chans att vända tillbaka anfallen. Samtidigt så bör man värdera sina lägen lite bättre och inte alltid spela så “ärlig” volleyboll utan kanske våga göra det lite oväntade. Sånt brukar ju komma med självförtroende så nu handlar det om att försöka pumpa varandra fulla med det innan det bär av till västkusten på onsdag för kvartsfinal nummer 2.

(Bilden lånad från H/H fb-sida och är från en tidigare match)

Tierp Volley-Hylte/Halmstad  0 – 3 (17-25, 15-25, 20-25)

Micke Lind, Tierp Volley