Falkenberg inledde slutspelet på bästa sätt

I lördags kl 14:00 lämnade vi Falkenberg med Asige buss för resan upp till Södertelge. Bakom ratten satt som vanligt vår chaufför Kurt som dessutom är en av våra största supporters. Killarna fick med andra ord en lång och god natts sömn samt dessutom en hotellfrukost som dom flesta uppskattar (dock inte Johan och Daniel som kom ner när det var 15 min kvar till taktikmötet).

 

Första set startar och både August och Fayez visar att dom är heta och gör 7 respektive 5 poäng var i anfall och Fayez kryddar dessutom med ett par serve ess. Hetast hos Södertelge var Nenad Cosic samt Nicholas West varav Cosic stoltserade med 5 poäng och West med 8 poäng. Falkenberg har bra energi och lagen följs åt till 20-20 innan vi lyckas vinna setet med 22-25. Vi har bra serve press under hela setet och håller själva en lite högre nivå i mottagningen vilket gör att Victor Nielsen kan spela runt bollen och involvera alla anfallare.

 

Södertelge 1 – 3 FVBK (22-25, 20-25,25-20,20-25)

 

Andra set startar med fortsatt bra serve press från FVBK och vi gör ett litet ryck och leder med 7-11. Johan Gruvaeus spelar bra och är mr 100% idag och tillsammans med Pedro så sätter våra centrar 14 av 16 bollar idag. Våra motståndare har det jobbigt i mottagningen och stannar i detta set på 28/11 mot Falkenbergs 73/33. Cosic och West fortsätter dock att spela bra. Andra slutar till Falkenbergs fördel med 20-25.

 

I tredje set satsar dock Södertelge mer på serven vilket ger utdelning och plockar ner vår mottagning till 45/20. Detta gör det svårare för Victor och sätter våra spikers i svåra lägen. Vi hanger med och är så nära som 17-18 men sen sätter Cosic ett serve ess och West dundrar in den ena bollen efter den andra. Set vinst för Södertelge med 25-20.

 

Fjärde och som det visar sig sista set för dagen får vi tillbaka trycket i serven och gör det jobbigt för Södertelge. Lucas åker dock ner i ett block ordentligt men tar ut sin hämnd lite senare dock med tillägget att skrika ut sin glädje riktad åt fel håll vilket ger ett gult kort. Detta ledde som en positive del till att publiken som varit relativt tyst nu vaknade till liv och det blev riktig slutspelsstämning. Falkenberg fick mycket energi från detta och ställningen rann iväg till 7-14 innan Södertelge kom tillbaka i matchen. Det blev riktigt svettigt när Södertelge kom så nära som 19-20 men ett gult kort delades även ut till Södertelge i detta set och till slut kunde vi stänga matchen med siffrorna 20-25.

 

Nu är det dags att vila samt ladda om batterierna för är det något vi kan vara säkra på så är det att Södertelge inte gett upp hoppet. Dom kommer att få en tuff resa till Falkenberg för spel onsdagen den 21 mars med start kl 19:00 men ni kan lita på att dom kommer slåss för att förlänga kvartsfinalserien.

 

Kom och stötta Falkenberg för det är slutspel och det är alltid något extra det lovar vi!

 

Anders Håkansson
Lagledare

Nästa match

Kvartsfinal 2 FVBK – Södertelge, onsdag 21 mars kl 19:00, Falkhallen