Kampen om förstaplatsen vid liv efter superrysare

Ettan Hylte/Halmstad mot tvåan Engelholm. Det här var seriefinalen då grundseriesäsongen 2017/18 kunde avgöras. Och nog var det nära alltid, men de regerande svenska mästarna håller kampen om förstaplatsen vid liv efter rysarsegern hemma i Kungsgårdshallen.

Slutresultatet skrevs till 3-2 fördel EVS efter en gastkramande och actionfylld femsetare. Hur jämnt det faktiskt var reflekteras också i setsiffrorna. Eller vad sägs om 28-26, 23-25, 25-19, 21-25, 20-18?

Resultatet innebär att Engelholm får med sig två poäng och kliver upp på totalt 70, medan Hylte/Halmstad tilldelas en poäng vilket räcker till 71 i totalen.

Nu återstår en enda omgången innan vi förklarar grundserien avslutad. Och det skiljer alltså en ynka poäng mellan ärkerivalerna som gjorde upp i SM-finalserien våren 2017.

I teorin lever kampen om förstaplatsen in i det sista. För att EVS ska kunna klättra förbi krävs först och främst att de besegrar Linköping på lördag. Sedan ska H/H dessutom tappa poäng mot Sollentuna på söndag.

Utöver prestigen som finns i att vinna grundserien får seriesegraren rätten av välja slutspelsmotståndare först av alla. Slutspelsvalen görs söndagen den 11 mars när den sista grundserieomgången fullbordas. Mer information finns i den här nyheten!

Linköpings VC är sedan tidigare klara seriesegrare i herrarnas elitserie. Läs mer om det här!

Foto: falkenbergsbild.se.

TABELLER & RESULTAT
Elitserien damer
Elitserien herrar

ELITSERIEDATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ

13-14 januari: Grand Prix i Uppsala. Vinnare: Linköping (herrar), Engelholm (damer).
11 mars: Sista grundserieomgången blir komplett. Senare samma dag genomförs slutspelslottningen.
17 mars: Slutspelet startar
Slutet av april: SM-finaler spelas