Floby gör finalkvartetten komplett – medaljspelet startar på lördag

Och så var de bara fyra kvar i kampen om guldet! Efter måndagskvällens semifinalmatch i Idrottshallen i Lund är samtliga finallag spikade.

Engelholms och Örebros damer samt Hylte/Halmstad herrar säkrade sina finalbiljetter gångna helgen. Under måndagskvällen följde Flobys herrar efter och bokade sin.

Det stod klart efter 3-0-segern på bortaplan mot ett tappert kämpande Lund som var bra med matchen igenom, men som fick kapitulera via de jämna setsiffrorna 23-25, 26-28, 23-25.

Nu väntar de slutgiltiga kamperna om mästartitlarna. SM-finalserierna avgörs i bäst av fem matcher och dundrar igång lördagen den 13 april med följande möten:

 • SM-final 1:5 Herr | 15:00 – Floby Sporthall, Floby
  (1) Floby – Hylte/Halmstad (2)
 • SM-final 1:5 Dam | 16:30 – Idrottshuset, Örebro
  (1) Örebro – Engelholm (3)

Parallellt kommer även bronsmedaljörer koras i bäst av två matcher. Står det 1-1 i matcher avgörs matchserien med ett Golden set som spelas direkt efter att match 2 avslutats. Högre seedat lag avslutar på hemmaplan.

Följande lag gör upp i bronsserierna, som även de startar lördag 13 april:

 • Bronsmatch 1:2 Dam | 15:00 – Idrottshallen, Lund
  (4) Lund – Hylte/Halmstad (2)
 • Bronsmatch 1:2 Herr | 17:30 – Idrottshallen, Lund
  (4) Lund – Habo (3)

Så följer du matcherna

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

 • På volleytv.se streamas alla matcher från grundserien, Grand Prix och SM-slutspelet live och i repris. Skaffa ett VolleyTV-konto och häng med fram till att vi korar svenska mästare!
 • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går även att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

Så avgörs SM-slutspelet

De åtta främst placerade lagen från grundserien deltar i SM-slutspelet. Säsongens stora crescendo startar alltså helgen 16-17 mars och pågår som längst fram till 27 och 28 april då de femte och direkt avgörande SM-finalerna spelas på herr- respektive damsidan. Förutom svenska mästare ska även bronsmedaljörer vaskas fram.

Slutspelet spelas i bäst av fem matcher i kvartsfinal, semifinal och final. Bronsserien spelas i bäst av två matcher, där Golden set avgör i det fall att lagen vinner varsin match.

Mer information om SM-slutspelet och dess upplägg hittar du här!

LÄNKAR
elitserienvolleyboll.se
volleytv.se
Spelschema SM-slutspelet damer
Spelschema SM-slutspelet herrar
Sluttabell Elitserien damer
Sluttabell Elitserien herrar