Lund reducerade mot Floby – tre av fyra finallag spikade

Nu börjar det brännas ordentligt!
Två damlag och ett herrlag bokade sina finalbiljetter gångna helgen. Och redan under måndagskvällen kan det fjärde och sista laget blir klart.

Engelholms VS var först ut att avancera till final när de under lördagen besegrade ärkerivalen Hylte/Halmstad för tredje matchen i följd. En imponerande bedrift av skåningarna som klev in i matchserien som något av en underdog efter en i deras mått mätt ganska trög vårvinter och med två raka 0-3-förluster mot H/H i grundserien.

Lagom till säsongens viktigaste månad ser den åttafaldiga svenska mästaren ut att ha fått bitarna på plats för att tampas om ännu en titel.

I finalen ställs de nu mot seriesegrande Örebro Volley som stängde sin matchserie mot Lund under söndagen; även det i tre raka matcher. Första finalbataljen står lördagen den 13 april kl. 16:30 i Idrottshuset, Örebro.

För semifinalförlorarna Hylte/Halmstad och Lund gäller det i sin tur att ladda om för kampen om SM-bronset som avgörs i bäst av två matcher, även det med start kommande helg.

På herrsidan blev regerande mästaren Hylte/Halmstad klar för final efter att ha gått segrande ur reprisen på förra årets SM-finalserie mot Habo. Hallänningarna jagar fjärde raka SM-titeln och tolfte totalt genom volleybollhistorien.

I kampen om guldet kommer antingen Floby eller Lund stå för motståndet. Seriesegrande Floby hade chans att säkra finalplatsen på hemmaplan i lördags, men gästerna från Skåne lyckades reducera matchserien efter en häftig drabbning som avgjordes först i skiljeset (25-21, 23-25, 23-25, 25-17, 10-15).

Match 4 spelas under måndagskvällen i Idrottshallen i Lund med start 19:00. En eventuellt femte och direkt avgörande semifinal spelas i sin tur torsdagen den 11 april kl. 19:00 i Floby sporthall.

Så följer du matcherna

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • På volleytv.se streamas alla matcher från grundserien, Grand Prix och SM-slutspelet live och i repris. Skaffa ett VolleyTV-konto och häng med fram till att vi korar svenska mästare!
  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går även att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

Så avgörs SM-slutspelet

De åtta främst placerade lagen från grundserien deltar i SM-slutspelet. Säsongens stora crescendo startar alltså helgen 16-17 mars och pågår som längst fram till 27 och 28 april då de femte och direkt avgörande SM-finalerna spelas på herr- respektive damsidan. Förutom svenska mästare ska även bronsmedaljörer vaskas fram.

Slutspelet spelas i bäst av fem matcher i kvartsfinal, semifinal och final. Bronsserien spelas i bäst av två matcher, där Golden set avgör i det fall att lagen vinner varsin match.

Mer information om SM-slutspelet och dess upplägg hittar du här!

LÄNKAR
elitserienvolleyboll.se
volleytv.se
Spelschema SM-slutspelet damer
Spelschema SM-slutspelet herrar
Sluttabell Elitserien damer
Sluttabell Elitserien herrar