Hylte/Halmstads lyft – utjämnade finalserien mot Engelholm

Hylte/Halmstads damer kvitterade SM-finalserien mot Engelholm hemma i Halmstad arena under onsdagskvällen efter en övertygande 3-1-seger.

Det var dock gästerna som inledde bäst. Skåningarna hade med sig det fina flytet i spelet från match 1 (3-0 till EVS) och tog hem första akten via 25-21.

Hemmalaget repade dock mod och lyfte sitt spel till en nivå de inte tidigare visat upp i finalserien. De regerande svenska mästarna lirade hem de tre följande seten – och därmed matchen – i stor stil.

Siffrorna skrevs till 21-25, 25-18, 25-18, 25-14. Inte konstigt att H/H:s lagkapten till lika landslagsspelande center Jonna Wasserfaller var nöjd när hon intervjuades av Hallandsposten efteråt:

– I dag var det verkligen en laginsats, alla bidrar på alla positioner och man gör det man ska göra och då blir det också bra.  Det är bara att jobba på och ha självförtroende. Tanken och målet är att vi ska hålla i det här nu, men det blir så klart tufft på bortaplan igen. Är vi avslappnade och fokuserade och gör jobbet så tror jag att det kan gå vägen.

Matchserien vänder nu tillbaka till Ängelholm och Kungsgårdshallen där match 3 spelas med start 16:00 på söndag.

I herrarnas SM-finalserie har Habo “matchboll” och chans att säkra klubbens första SM-titel när match 3 avgörs Halmstad arena på lördag. Detta efter två raka segrar mot förhandstippade Hylte/Halmstad, som jagar tredje raka SM-guldet.

LÄNKAR
Spelschema Elitseriekval Dam
Spelschema Elitseriekval Herr
Spelschema SM-slutspelet Dam
Spelschema SM-slutspelet Herr
volleytv.se
Om elitseriesäsongen 2022/23
Sluttabell Elitserien dam
Sluttabell Elitserien herr
Serieportalen – alla förbundsserier samlade