Elitseriehelgen: Superlördag med nio matcher

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Nio matcher i helgen – alla samlade under en och samma dag. Lördag eftermiddag tar vi plats på läktaren eller i soffan framför VolleyTV och avnjuter en underbart intensiv elitserieomgång.

Bland höjdpunkterna har vi exempelvis en repris från GP-bronsmatchen på damsidan mellan Linköping och Göteborg. Andra tillställningar att hålla ögonen på lite extra är de dubbla toppmötena på herrsidan, där obesegrade serieledaren Hylte/Halmstad tar emot tabelltrean Habo, medan tvåan Falkenberg gästas av fyran Floby.

Vi konstaterar vidare att sluttampen av grundserien 2022/23 verkligen är här. Merparten av lagen på både dam- och herrsidan har avverkat 15 av 20 matcher. Nu gäller det att spurta sig till så höga tabellplaceringar som möjligt och slipa på formen inför stundande slutspel, playdown och elitseriekval.

Faktum är att SM-slutspelet bara är drygt en månad bort. Lördagen den 18 mars dundrar det igång med kvartsfinalserier. Vilka lag som ställs mot varandra avgörs via slutspelsvalen, som görs direkt efter att den 20:e och sista grundserieomgången fullbordats söndagen den 12 mars. Här kan du läsa mer om hur slutspelet avgörs!

Och playdown och elitseriekval blir det på både dam- och herrsidan, då det tidigare i veckan stod klart att division 1-lagen Malmö VK och Lindesbergs VBK aspirerar på att ta klivet upp i svensk elitvolleybolls finrum till säsongen 2023/24.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens elitseriematcher från läktarplats.

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen!

Toppbild: Robert Boman

HELGENS OMGÅNG
Damer
2023-02-11
14:00 Linköping – Göteborg
14:00 Örebro – Lund
15:00 Värnamo – Sollentuna
16:30 Hylte/Halmstad – RIG Falköping

Herrar
2023-02-11
14:00 RIG Falköping – Vingåker
14:00 Hylte/Halmstad – Habo
15:00 Lund – Södertelge
15:00 Uppsala – Örkelljunga
15:00 Floby – Falkenberg

LÄNKAR
www.volleytv.se
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr