Stekhett seriefinalsderby när elitseriehelgen tjuvstartar

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Den här veckan tjuvstartar elitseriehelgen redan under fredagskvällen, med dubbla herrbataljer.

Huvudnumret hittar vi i Falkhallen där det med start 18:00 serveras seriefinal och stekhett Hallandsderby då tabelltvåan Falkenbergs VBK tar emot serieledande rivalen Hylte/Halmstad Volley. FVBK slår dessutom på stort med publikmatch där sponsorerna bjuder på fri entré. Volleybollfesten är dukad!

Räknat med fredagens drabbningar spelas totalt åtta elitseriematcher i helgen, där lördagen bjuder på fyra och söndagen ytterligare två.

På herrsidan noterar vi att Uppsala – som förra helgen tog säsongens första seger – dubblerar med match borta mot Sollentuna på lördag och sedan tar emot Hylte/Halmstad hemma på söndag. Vi ser även att Habo och Floby, trea respektive fyra i tabellen, gör upp på söndag eftermiddag i vad som kan bli en härlig fajt.

Kan Göteborg studsa tillbaka efter den tuffa perioden? Foto: Robert Boman.

Regerande mästarens förvandling

Vi riktar även blickarna lite extra mot lördagsmatchen i Idrottshögskolan i Sveriges näst största stad. Här ska stå en drabbning mellan två lag som befinner sig nära varandra i tabellen, men med vitt skilda formkurvor.

På ena sidan har vi nykomlingen Göteborg som inledde säsongen urstarkt och chockade allt och alla när de kvalificerade sig för 2023 års Grand Prix. På senare tid har laget dock tappat fart. Sex raka förluster är facit, räknat med de två nederlagen i GP för snart två helger sedan. Senaste segern kom den 3 december mot Linköping (3-2).

På andra sidan har vi regerande svenska mästaren Hylte/Halmstad, som hade en i deras mått mätt svag höstsäsong och missade Grand Prix-avancemang. Nu är det dock annat ljud i skällan. Sju raka segrar och en tredjeplats i tabellen vittnar om att laget genomgått en rejäl metamorfos, som inte enbart kan förklaras med de förändringar som gjorts i spelartruppen. För att hitta senaste förlusten får vi gå tillbaka hela vägen till den 20 november, då obesegrade seriesuveränen Engelholm stod i vägen (1-3).

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens elitseriematcher från läktarplats.

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen!

Toppbild: Robert Boman

HELGENS OMGÅNG
Damer
2023-02-04
13:00 Göteborg – Hylte/Halmstad
14:00 IKSU – Engelholm
17:00 Sollentuna – Linköping

Herrar
2023-02-03
18:00 Falkenberg – Hylte/Halmstad
19:00 Södertelge – Vingåker

2023-02-04
14:30 Sollentuna – Uppsala

2023-02-05
15:00 Uppsala – Hylte/Halmstad
16:00 Habo – Floby

LÄNKAR
www.volleytv.se
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr