Tajta tabeller efter jämn säsongsinledning

Helgen är här! Och med det en ny omgång av Elitserien att sätta tänderna i. Elitserienvolleyboll.se levererar införrapport med länkar till livescore och streaming.

Vi har fått en härligt frejdig och jämn inledning på elitseriesäsongen 2022/23. I de något haltande tabellerna, där lagen spelat mellan 2-4 matcher, är det bara tre av totalt 22 lag som hittills är obesegrade. På damsidan utgörs de av topptippade serieledaren Engelholm och nykomlingen Göteborg, medan det på herrsidan är regerande mästaren Hylte/Halmstad som är enda lag med siffran noll i förlustkolumnen.

Lika få lag är det som står utan segrar. Uppsalas herrar har två nederlag av två möjliga, medan Sollentuna och IKSU är motsvarande lag på damsidan.

Nu ska man ju inte dra allt för stora slutsatser av några få omgångar. Den nya upplagan av Elitserien är ännu mycket ung och det finns många faktorer som spelar in i resultaten vi hittills sett; de olika motståndarna som spelschemat bjudit för respektive lag, spelare som ännu inte blivit spelklara, trupper som hunnit olika långt i arbetet med att spela ihop – för att nämna några saker. Men nog ser vi ut att gå en underbart oförutsägbar vinter och vår till mötes!

Av allt att döma blir det ett ruggigt ”race” om de åtråvärda platserna till 2023 års upplaga av Grand Prix, dit de fyra damlag och fyra herrlag som toppar respektive tabell när halva grundserien är spelad kvalificerar sig. GP-helgen 21-22 januari gör dessa lag sedan upp om både prispengar, Europacupplatser och ära.

Åtta helgmatcher att se fram emot

Åtta matcher står på schemat i helgen; fem herrmatcher och ytterligare tre på damsidan.

Bland de fem lördagsmatcherna hittar vi bland annat ett potentiellt jämnt möte mellan Linköpings VC och gästande Sollentuna VK som drabbar samman med start 14:00. Tabellmässigt är det många placeringar lagen emellan; LVC ligger trea på sex poäng efter två segrar samt en 0-3-förlust i förra helgens match mot Värnamo, medan SVK som sagt står utan vinster och i dagsläget placerar sig näst sist. Tittare vi närmare ser vi dock att Sollentuna har stretat emot väl i sina inledande matcher, som båda slutat med 2-3-nederlag. Och det har inte varit mot vilka motståndare som helst; regerande mästaren Hylte/Halmstad samt fjolsäsongens silverlag Örebro.

Vingåkers VK – Örkelljunga VK, som även den spelas på lördag, kan också bli en häftig tillställning. VVK har inlett med två segrar av tre möjliga och är alltid svårslagna när de har hemmapubliken i ryggen. För ÖVK har det i sin tur blivit en seger och två förluster, men vi noterar här att skåningarna tagit poäng i samtliga tre matcher.

Söndagen bjuder alltså på tre fajter, där vi exempelvis kan se fram emot ett Skånederby när serieledande Engelholm tar emot Lund i Kungsgårdshallen kl. 16:00.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher på plats från läktaren!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen – från premiäromgången, hela vägen fram till att vi korar svenska mästare våren 2023!

Damer
2022-10-15
14:00 Linköping – Sollentuna
14:30 RIG Falköping – Örebro   

2022-10-16
16:00 Engelholm – Lund

Herrar
2022-10-15
14:00 Vingåker – Örkelljunga
15:00 Floby – Uppsala
17:00 RIG Falköping – Falkenberg

2022-10-16
16:00 Södertelge – Lund
18:00 Habo – Sollentuna

LÄNKAR
www.volleytv.se
Läs mer om VolleyTV och hur du köper säsongens paketlösningar
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr