Praktfull elitseriepremiär helgen 24-25 september

En volleybollrörelse i stark medvind gör sig på alla nivåer redo för en ny säsong. Helgen 24-25 september dundrar toppskiktet igång med en fullmatad premiäromgång av Elitserien.

De stora svenska volleyframgångarna som den gångna sommaren skördats internationellt på både sand och taraflexgolv har gett ytterligare en självförtroende-boost till en rörelse på redan stark frammarsch.

Med volleybolldamernas European Silver League-titel och Åhman/Hellvigs sanslösa EM-guldbragd har följt ett eko som färdats genom nyhetsredaktionerna och vidare ut i stugorna. Fler har fått upp ögonen för världens bästa idrott, och i lokalpress och sociala medier berättas det om en fortsatt tillströmning av nyfrälsta som hittat ”hem” till beachvolley och volleyboll.

Och bra passar väl det då en ny volleybollsäsong är i antågande. Helgen 24-25 september drar seriespelet igång på bred front och inför det peppar och preppar föreningarna för fullt runt om i landet.

I Elitserien, svensk elitvolleybolls finrum, gör sig just nu elva damlag och elva herrlag från 18 olika föreningar redo att ta plats i startfältet som ska göra upp om mästartitlarna säsongen 2022/23. Premiäromgången bjuder på flera intressanta matcher, däribland ett klassikermöte mellan Örkelljunga och Falkenberg. Totalt tio drabbningar står på menyn!

– Vi är alla inspirerade av och stolta över de internationella framgångarna som våra svenska stjärnor bärgat. Och faktum är ju att flera av dem spelar i Elitserien kommande säsong, vilket skvallrar om talangen och kvaliteten som finns här på hemmaplan. Har man chansen bör man ta den – gå och se dem spela!, säger Simon Dahl, Generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Jonna Wasserfaller, lagkapten i damlandslaget, är tillbaka i regerande svenska mästarna Hylte/Halmstad inför kommande säsong. Foto: Robert Boman.

Upplev live och via stream

För den som vill planera sitt volleytittande är det läge att ta fram kalendern – nästintill kompletta spelscheman finns publicerade. Och planering kan verkligen behövas, för det kommer finnas massvis av elitvolleyboll att njuta av, både via streaming och på plats i hallarna!

Dagar då man inte kan följa elitseriematcher från läktarplats kan man vända sig till VolleyTV, Elitseriens streamingtjänst som kommer fortsätta leverera sändningar från hela säsongen, samlat på en och samma webbplats (www.volleytv.se). Mer information och erbjudanden följer nästa vecka.

Komplett säsongsupplägg inklusive nyckeldatum och slutspelsinfo presenteras kommande dagar. Håll utkik här på elitserienvolleyboll.se!

PREMIÄROMGÅNGEN
Dammatcher
2022-09-24
15:00 Engelholm – Värnamo
17:00 Sollentuna – Örebro
17:00 IKSU – Linköping
17:00 RIG Falköping – Lund

Herrmatcher
2021-09-24
14:00 Vingåker – Habo
14:30 RIG Falköping – Lund
15:00 Floby – Sollentuna

2021-09-25
14:30 RIG Falköping – Uppsala
16:00 Örkelljunga – Falkenberg
16:00 Södertelge – Hylte/Halmstad

LÄNKAR
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr