SVENSKA MÄSTARE: Hylte Halmstad Volley

Det är guldyra i Halmstad.
Damernas SM-guld i volleyboll stannar kvar i södra Halland.
Det är klart efter söndagens seger hemma över Örebro.

Det blev en 3-1-seger i den tredje SM-finalmatchen i Halmstad Arena.

Men det var inte självklart. Örebro fick Hylte Halmstad att ta två time-out i slutet av andra set när hemmaspelarnas stora ledning snabbt åts upp av de rosa gästerna, men guldmedaljöserna höll undan.

I tredje set hade Örebro 15-13- och 22-19-ledningar när tränarna Pedro Mendes/Almir Ljutovac åter tog två time-out för att inte äventyra guldfesten. Hylte Halmstad kom i kapp till 23-23 – men i den dramatiken i Halmstad Arena vann Örebro sitt andra set i den här finalserien, 25-23.

Men trots 5-0 till Örebro i början av fjärde set var hemmalaget snabbt i kapp, och sedan höll det hela vägen för Hylte Halmstad som därmed tog klubbens andra raka SM-guld. Bäste poängplockare var synonymt med Årets Spelare i elitserien: Milca Da Silva, Hylte Halmstads brasilianska anfallsspelare.

– Min relation till Sverige är mycket bra, haha. Jag är så glad över det här laget och den här klubben, säger Milca i guldyran kort efter segern.

Tränare Mendes säger:
– Vi tränare och tjejerna har jobbat för det här hela säsongen. 

Skrämde Örebro er i dag?
– Ja, definitivt. Det var mycket känslor. Det var svårt att stänga matchen eftersom vi försökte avsluta för snabbt och då började Örebro spela riktigt bra.

Hylte Halmstad har totaldominerat den svenska volleybollsäsongen 2021/22.
Elitserien: 20-0 i matcher, 60-4 i set.
Slutspelet: 9-0 i matcher, 27-2 i set.
Totalt: 29-0 i matcher, 87-6 i set.

Siffrorna talar ett tydligt språk. Det var bara Örebro som rörde om lite i slutspelet. I andra finalmatchen i Idrottshuset i Örebro stod hemmalaget emot bra när de vann ett set och skrämde Hylte Halmstad med mycket bra spel.
Men nio set i finalserien gick till mästarlaget.

Leif Nilsson, som varit med i 40 år och i många år var ordförande och klubbens starke man, försöker sätta det här SM-guldet i perspektiv:

– Det är lika roligt varje gång. Det här laget…måtte vi få behålla det. Det är helt otroligt.

SM-final, damer, match 3:
Hylte Halmstad – Örebro
3-1 (25-18, 25-21, 23-25, 25-21)
Hylte Halmstad vann med 3-0 i matcher och är svenska mästare säsongen 2021/22.