Blomgren och Petersson Säsongens rookies

Elitserietränarna har sagt sitt! Det har blivit dags att presentera vinnarna i Säsongens utmärkelser, och först ut är kategorin Säsongens rookie. Vinnarna är Ulrika Blomgren, Värnamo, och Max Petersson, Örkelljunga.

Sollentunafostrade spikerlöftet Ulrika Blomgren anslöt Värnamo inför aktuell säsong efter tre år på Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium (RIG) i Falköping och etablerade sig snabbt som en av lagets nyckelspelare. 20-åringen tog Elitserien med storm och toppade poängligan när grundserien avslutades vid månadsskiftet februari/mars. På 20 matcher och 71 set samlade “Ullis” ihop hela 347 poäng.

Nu har elitseriecoacherna röstat fram henne till utmärkelsen Säsongens rookie på damsidan:
– Åh, vad glad jag blir! Vilken överraskning! Det betyder supermycket, det är ju ett bevis på att jag gjort det bra under min första elitseriesäsong. Vi är bra på att ge beröm till varandra inom laget, men det klart att det är en härlig känsla och känns smickrande att coacher i andra lag röstat på mig, säger Ulrika när vi delger henne den glada nyheten.

Varför har coacherna röstat på dig, tror du?
– Det var superduktiga spelare som nominerades. Att det sedan var jag som röstades fram till vinnare kan säkert statistiken ha bidragit till, men jag tror också att det har att göra med att jag gjort avtryck i ett ungt och relativt nytt elitserielag. Jag är nöjd med både min och lagets säsong.

“Hoppas kunna fajtas”

Max Petersson kom även han färsk från RIG inför säsongen 2020/21. I Örkelljungas unga och talangfulla lag har den Engelholms VS-fostrade 20-åringen hittat rätt och excellerat från sin vänsterspikerposition. Laget slutade på tredje plats i grundserien, något Max bidrog starkt till. Poängmässigt blev det 191 poäng på 19 matcher och 60 set. Nu kan han titulera sig Säsongs rookie!

– Wow, ja det känns så klart jättekul! En stor och ärofylld utmärkelse att få. Den betyder mycket och är ett kvitto på att jag gjort en bra första säsong efter RIG. Utan killarna i laget hade det inte varit möjligt. Vi gör många bra saker tillsammans och de har hjälpt mig och gett mig möjligheten att visa upp mitt spel.

Nu är ni mitt inne i slutspelet, men hur ser du på din och lagets säsong hittills?
– Jag har spelat till mina styrkor i serve- och anfallsspelet och känner att samspelet med vår passare Alfred (Brink, Säsongens rookie 2019/20 reds. anm.) funkat bra; vi hittar varandra. Jag är nöjd med min insats, men gladare över hur laget presterat som helhet. Vi är ett ungt gäng men har lyckats hålla en jämnhög nivå nästan hela säsongen och har bara blivit starkare ju längre tiden gått. Vi får se hur långt det räcker i slutspelet och hoppas kunna vara med och fajtas.

Presenteras dag för dag

I morgon, tisdag, fortsätter vi presentera vinnarna i Säsongens utmärkelser, den gången i coachkategorin. Se detaljerat schema nedan:

Tisdag (30/3): Säsongens coach – dam och herr
Onsdag (31/3): Säsongens spelare – dam och herr
Torsdag (1/4): Säsongens lag – damer
Fredag (2/4): Säsongens lag – herrar

Foto: Anders Tegenrot, Daniel Lubner

KANDIDATER – SÄSONGENS UTMÄRKELSER*
Nominerade Elitserien Dam
Säsongens spelare
• Ellen Amaral, Hylte/Halmstad
• Vilma Andersson, Engelholm
• Hanna Hellvig, Hylte/Halmstad
• Martina Konecna, Lindesberg
• Christina Adamopoulou, Sollentuna

Säsongens rookie
• Filippa Brink, Engelholm
• Hanna Hellvig, Hylte/Halmstad
• Ulrika Blomgren, Värnamo
• Zeinab Kamara, Lindesberg
• Daniell Åström, Engelholm
• Isabelle Reffel, Örebro
• Klara Juneholm, Linköping

Säsongens coach
• Patrick Aparicio, Engelholm
• Pedro Mendes, Hylte/Halmstad
• Dick Runesson, Gislaved
• Lars-Göran Granberg, IKSU
• Alberto Chaparro, Sollentuna

Nominerade Elitserien Herr
Säsongens spelare
• Edvin Svärd, Falkenberg
• August Borna, Lund
• Marcus Nilsson, Hylte/Halmstad
• Staffan Blomgren, Sollentuna
• Maciej Madej, Hylte/Halmstad

Säsongens rookie
• Max Pettersson, Örkelljunga
• Patrik Johansson, Lund
• Filip Bratic, Habo
• Oskar Trozell, Uppsala
• Aleksa Petrovic, Södertelge
• Hugo Morency, Habo

Säsongens coach
• Idner Martins, Örkelljunga
• Mathias Morency, Habo
• Oskar Muurinen, Sollentuna
• Johann Verstappen, Södertelge

*De nominerade presenteras utan inbördes ordning.