Dukat för dubbla derbyn och nio helgmatcher

Elitserienvolleyboll.se levererar införrapport med länkar till livesändningar och livescore inför helgens elitserieomgång!

Med det nyligen avslutade GP-racet i ryggen tar lagen nu sikte på att hitta position inför juluppehållet som närmar sig med stormsteg. Två omgångar återstår innan elitklubbarna får välbehövlig vila och tid att ladda om inför fortsättningen av slutspurten av grundserien som leder fram till vårens SM-slutspel.

Den första av dessa omgångar nalkas i helgen som ger oss fyra dammatcher, fem herrmatcher och totalt nio elitseriedrabbningar att se fram emot; sex på lördag och tre på söndag.

På damsidan inleds lördagens spel med att Örebro och Gislaved gör ett nytt försök att göra upp om tre poäng i Idrottshuset. Senast lagen skulle mötas tvingades matchen skjutas upp på grund av ett inbrott i gästande GVK:s omklädningsrum kort inpå matchstart. Historien fick dock ett gott slut. Tack vare snabbt och rådigt agerande av GVK-spelare, som kunde spåra sin stulna mobil via en surfplatta, lyckades polis gripa en misstänkt samtidigt som nästan alla värdesaker blev återfunna. Gislaved vann matchen mot boven, frågan är nu om de kan rå på tabelltvåan från Närke?

På herrsidan väntar i sin tur dubbla länsderbyn. På lördag eftermiddag drabbar Södertelge och obesegrade serieledaren Sollentuna samman. Dagen därpå tar gästas sedan Örkelljunga av Lund.

Nära 600 vunna set

Elitseriens ”Milestone Tracker” signalerar att flera respektabla milstolpar kan passeras de närmaste dagarna. Bland annat att:

  • Sergej Engström, center i Sollentuna, närmar sig att korsa 300-gränsen när det kommer till blockpoäng. Ytterligare fem krävs för att han ska nå “vägmärket”.
  • Örkelljunga VK:s Tomas Vilimas kan göra serveess nummer 250 i derbyt mot Lund. I dagsläget står han noterad för 249!
  • Fanny Andersson, passare i Sollentuna, når 500 spelade set om hon spelar ytterligare tre i helgens bortamöte med IKSU.
  • Sofie Sjöberg vinner sitt sexhundrade set i elitseriesammanhang om Örebro ror hem minst en akt med landslagsliberon på planen i drabbningen mot Gislaved.

Alla matcher livestreamas

Samtliga matcher som spelas i Elitserien går att följa via både livescore och livestream på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade med tabeller och spelscheman.

På volleytv.se, Elitseriens nya streamingtjänst, visas alla grundserie- och slutspelsmatcher samlat på en och samma plattform för pay-per-view-tittare och prenumeranter.

Störningar har under de två senaste veckorna orsakat problem med streamingtjänsten, då flera planerade sändningar under aktuell period brustit eller uteblivit. Information om detta har under veckan gått ut till kunder via mejl.

Vi beklagar och ber om ursäkt för det inträffade och de besvär det inneburit. Svenska Volleybollförbundet och leverantören tar det hela på största allvar. Att säkra framtida sändningar är av högsta prioritet för alla parter.

Leverantören har felsökt och identifierat problemet och jobbar nu hårt för att det ska vara åtgärdat till kommande helg. Torsdagens sändning från elitseriematchen mellan RIG Falköping och Gislaved genomfördes som planerat, vilket lovat gott.

Foto: Robert Boman

HELGENS MATCHER

Dammatcher
2020-12-12
15:00 Örebro vs Gislaved
16:00 Linköping vs Lund
16:00 IKSU vs Sollentuna

2020-12-13
14:00 Värnamo vs Lund

Herrmatcher
2020-12-12
14:00 Vingåker vs Uppsala
14:30 RIG Falköping vs Habo
16:00 Södertelge vs Sollentuna

2020-12-13
14:00 Vingåker vs RIG Falköping
16:00 Örkelljunga vs Lund

LÄNKAR
• Streaming säsongen 2020/21 (köpinfo, frågor & svar, med mera)
• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se