Elitseriehelg med derby och totalt tio matcher

Elitserienvolleyboll.se levererar införrapport men länkar till livesändningar och livescore inför helgens elitserieomgång.

Totalt tio drabbningar väntar på lördag och söndag, varav sex dammatcher och fem herrmatcher. Sju spelas på lördag och fyra avgörs söndag, samtliga utan publik på läktarna.

Vi kan vänta oss flera potentiellt jämna och actionfyllda fajter. Exempelvis ser mötet mellan Vingåker och Habo ut att kunna bli en riktig holmgång, då lagen spelat jämnt hittills under säsongen och nu slåss om att täppa till luckan till toppkvartetten Sollentuna, Örkelljunga, Hylte/Halmstad och Falkenberg.

På damsidan ser vi bland annat Örebro och Värnamo dubblera med matcher både lördag och söndag, vilket kommer jämna ut den haltande tabellen. Dessutom väntar ett Skånederby mellan Engelholm och Lund

Samtidigt signalerar Elitseriens ”Milestone Tracker” bland annat att:

• Landslagsuttagna centern Julia Nilsson, Engelholms VS, har tre blockpoäng kvar till en karriärtotal på 200.
• Sollentunas Isabelle Falck närmar sig 500 spelade set i Elitserien. Spelar hon minst två set i lördagens bortamatch med Lindesberg når hon den högst respektabla noteringen.
• Tomas Vilimas, Örkelljunga VK, nosar på 250 serveess i elitseriesammanhang. Poängmaskinen från Litauen får dock vänta åtminstone till nästa helg på att passera
gränsen, då ÖVK dubblerar med matcher mot både Habo och Vingåker.

Alla matcher livestreamas

Samtliga matcher som spelas i Elitserien går att följa via både livescore och livestream på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade med tabeller och spelscheman.

På volleytv.se, Elitseriens nya streamingtjänst, visas alla grundserie- och slutspelsmatcher samlat på en och samma plattform för pay-per-view-tittare och prenumeranter. Perfekt i en tid när man inte kan ta plats läktaren!

Skaffa ett konto nu och se varje superspike, monsterblock och serveess från samtliga omgångar och slutspelsfaser! Intäkterna går till föreningarna och deras verksamhet. Häng med på den spännande resan fram till att vi korar svenska mästare våren 2021!

Läs mer om streamingalternativen och hur du registrerar ett konto!

Foto: Daniel Lubner

HELGENS MATCHER

Dammatcher
2020-11-28
14:00 IKSU vs Gislaved
14:30 RIG Falköping vs Örebro
15:00 Lindesberg vs Sollentuna
16:00 Linköping vs Värnamo

2020-11-29
16:00 Engelholm vs Lund
16:00 Örebro vs Värnamo

Herrmatcher
2020-11-28
14:00 Vingåker vs Habo
15:00 Floby vs Hylte/Halmstad
16:30 RIG Falköping vs Lund

2020-11-29
16:00 Falkenberg vs Sollentuna

LÄNKAR
• Streaming säsongen 2020/21 (köpinfo, frågor & svar, med mera)
• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se