Elitseriehelgen: Segersviter på spel

En ny, härlig volleybollhelg är här! Elitserienvolleyboll.se levererar förutsättningar samt länkar till livescore och livesändningar inför helgens totalt åtta matcher.

Vi är en knapp månad in i elitseriesäsongen 2020/21 och även om tabellerna haltar börjar det gå att utläsa vissa tendenser.

Förhandsfavoriterna har på många hålla infriat förväntningarna under inledningen av grundserien. På damsidan toppas tabellen av guldtippade Hylte/Halmstad, som är obesegrat och utan setförlust efter fem matcher. Och då har hallänningarna alltså redan mött både regerande svenska mästaren Engelholm samt Grand Prix-vinnande Örebro. Imponerande!

Obesegrat är även Värnamo VBA som hittills, under sin andra raka säsong i svensk elitvolleybolls finrum, står på tre segrar av tre möjliga. Senast avvärjdes rivalen Gislaved i tre raka akter. Laget står på totalt åtta poäng, vilket i nuläget räcker till en fjärdeplats bakom ledande Hylte/Halmstad samt jagande Örebro och Engelholm, som står på nio poäng vardera efter fyra respektive fem spelade matcher.

Trio utan förluster

På herrsidan är det GP-mästaren Sollentuna som tronar i toppen av tabellen. Laget står på maximala 15 poäng efter fem segrar, varav två kom förra helgen då bland annat guldfavoriten Hylte/Halmstad kämpades ned med 3-1 i set.

Ytterligare två herrlag noteras för idel vinster. Tvåan Örkelljunga har sett urstark ut under säsongsinledningen och står på tolv poäng med fyra segrar och utan en enda setförlust. Tredjeplacerade Lund är också obesegrat och har precis som ÖVK fyra triumfer i ryggen.  Intressant i sammanhanget är att tre av dem kommit via femsetare. Snacka om att vara bäst när det gäller!

Helgens drabbningar

I helgen väntar nu åtta nya matcher – fem damsidan och tre på herrsidan. Egentligen skulle de varit ytterligare två, men de har skjutits upp mot bakgrund av skärpningen av de allmänna råden i Region Uppsala, vilket du kan läsa mer om via den här länken.

Bland oktetten av matcher som blir av som planerat finns flera godbitar. Bland annat mötet mellan tidigare nämnda Hylte/Halmstad och Värnamo, de enda lagen som fortfarande är obesegrade på damsidan.

Ett liknande möte ser vi på herrsidan, där serieledande Sollentuna gästar hemmastarka Lund. De båda kombattanterna har alltså vunnit alla sina matcher så här långt och lär vara sugna på att förlänga sina fina sviter. Vi vågar nästan lova att det blir en lång och intensiv drabbning!

En tredje match att hålla ögonen på lite extra hittar vi i mötet mellan Hylte/Halmstad och Vingåker. VVK, som värvade friskt och tungt under sommaren, hade en oväntat trög start på säsongen, men spelade under dubbelhelgen för en vecka sedan hem två 3-2-segrar och totalt fyra välbehövliga poäng. Kan sörmlänningarna hålla sig kvar på vinnarspåret när guldtippade Hylte/Halmstad står för motståndet? På söndag 16:30 får vi svaret.

Bonushelg med fria sändningar

Samtliga helgens matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore och livestatistik på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

Elitseriematcherna visas dessutom samlat på Serieportalen med Elitseriens nya streamingtjänst, där vi kör en bonushelg med fria sändningar för alla att titta på. Allt som krävs är ett streamingkonto. Du som under helgen skaffar – eller sedan tidigare har – ett sådant kommer få ett exklusivt erbjudande skickat till dig när streamingtjänsten inom kort övergår till sändningar för pay-per-view-tittare och prenumeranter. Mer information följer kommande veckor.

Du som tittare kan bidra till den fortsatta utvecklingen av tjänsten. Skapa ett kostnadsfritt streamingkonto och titta på en, flera eller alla helgens sändningar. Hör sedan gärna av dig till info@volleyboll.se med feedback.

Se frågor och svar om den nya streamingtjänsten längre ner i artikeln.

Foto: Robert Boman

HELGENS MATCHER

Dammatcher
2020-10-24
12:00 Lund vs Sollentuna
14:00 Gislaved vs RIG Falköping

2020-10-25
14:00 Hylte/Halmstad vs Värnamo
14:30 Lindesberg vs IKSU
16:00 Engelholm vs Linköping

Herrmatcher
2020-10-24
14:30 Lund vs Sollentuna

2020-10-25
16:00 Södertelge vs Floby
16:30 Hylte/Halmstad vs Vingåker

FRÅGOR & SVAR

Hur skapar jag ett streamingkonto?
1. Klicka in på Serieportalens streamingsida.
2. Välj och klicka på den match/stream du vill se.
3. Välj fliken ”Sign Up”, fyll i uppgifterna och registrera ditt konto.
4. Klart! Nu är du redo att titta på helgens matcher. Streamen sätts igång tidigast cirka 15 minuter innan matchstart. Spara dina inloggningsuppgifter på ett säkert sätt.

Kostar det att registrera ett streamingkonto, och vad får jag tillgång till?
Det kostar inget att registrera sig. Med ett konto på plats kan du se alla fria testsändningar under säsongsinledningen. När streaminglösningen senare i höst är på plats i sin helhet kommer du kunna se matcherna mot betalning. Om du där och då vill få tillgång till sändningarna kommer du behöva komplettera med dina betalningsuppgifter.

Jag har registrerat ett konto, hur tittar jag på en stream?
1. Klicka in på Serieportalens streamingsida.
2. Välj och klicka på den match/stream du vill se och logga in (om du inte redan är inloggad).
3. Streamen sätts igång cirka 15 minuter innan matchstart.

Matchen har startat, men streamen fungerar inte?
Fram till att sändningen startar visas textmeddelandet ”Currently, there’s no stream available for this fixture”. Ingen sändning? Då kan det vara så att sändningen inte är tillgänglig. Helgens sändningar genomförs på test och utan garantier om att alla blir av, även om så är målet. Streaminglösningen är i en uppstartsfas och vi ber därför om överseende med eventuella problem.

Jag har skapat ett streamingkonto, hur hanterar jag min prenumeration och mina inloggningsuppgifter?
1. Klicka in på Serieportalens streamingsida.
2. Om du inte är inloggad, klicka på symbolen ”Login” som syns uppe till höger på streamingsidan och logga sedan in med dina uppgifter.
3. När du är inloggad, klicka på symbolen ”My Account” som syns uppe till höger på streamingsidan. Använd valen för att ändra konto- och betaluppgifter.

Vad kommer PPV-sändningarna kosta, och kommer det säljas paket?
Streamingtjänsten är i en uppstartsfas där målet just nu är att få till testsändningar från alla arenor. Parallellt jobbar vi för att inom en snar framtid kunna presentera erbjudanden som vi tror kommer vara intressanta för både nyfrälsta och redan inbitna volleybollfantaster och som gör det möjligt att följa alla elitseriematcher via PPV och prenumeration på Serieportalen.

LÄNKAR
• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se