Intensiv helg med derby, rivalmöte och seriefinal

Vi har maffigt volleybollfyllda dagar framför oss, med hela 16 matcher lördag och söndag. Elitserienvolleyboll.se levererar införsnack samt länkar till livestream och livescore!

Wow, vilken helg som väntar! Sju dammatcher och nio herrmatcher står på menyn, och det är inte bara det att drabbningarna är många – det vankas nämligen också derby, rivalmöte och tidig seriefinal, samtidigt som en hel uppsjö av lag dubblerar med matcher både lördag och söndag.

Målet är också att alla 16 matcher ska testsändas fritt via Serieportalen. För oss som älskar volleyboll är det inte brist på lördagsgodis, så att säga.

Derby och rivalmöte

Höjdpunkterna är många, och bland de som är först ut hittar vi exempelvis länsderbyt mellan Värnamo och Gislaved som startar 14:30 på lördag. Här ligger både prestige och viktiga poäng i potten.

En halvtimme senare, 15:00, är det dukat för ett klassisk rivalmöte mellan två av lagen som dominerat svensk elitvolleyboll på damsidan de senaste åren; Grand Prix-mästaren Örebro och ett Engelholm som vunnit fem raka SM-guld. Med tre matcher spelade ligger lagen tvåa och trea i tabellen – båda med sex poäng och två segrar vardera. Gemensamt för kombattanterna är också att de fått stryk i tre raka set av guldtippade Hylte/Halmstad under säsongsinlednignen. Här gäller det att kamma hem tre poäng för att inte tappa allt för mycket mark gentemot serieledaren.

GP-mästaren mot guldfavoriten

Just Hylte/Halmstad är en av klubbarna som har det riktigt intensivt kommande dagar. Hallänningarna, som finns representerade både på dam- och herrsidan, kör dubbelmöten både lördag och söndag; först mot Sollentuna, sedan mot RIG Falköping.

Mötet mellan SVK:s och H/H:s herrlag är extra hett, då det är två väntade topplag som drabbar samman. Hylte/Halmstad är guldtippat inför säsongen, men Sollentuna – som vann både Grand Prix och grundserien säsongen 2019/20 – ses som en av de stora utmanarna om mästartiteln.

Även Sollentunas båda lag dubblerar i helgen, med totalt fyra matcher i hemmaborgen Arena Satelliten. Hylte/Halmstad kommer alltså på besök på lördag, och på söndag heter motståndarna sedan IKSU och Uppsala; två nykomlingar som imponerat under säsongsinledningen och där den sistnämnda av dem är obesegrad och står noterad för maximala nio poäng efter tre omgångar, vilket räcker till delad förstaplats i tabellen. Vilket det andra laget på nio poäng är? Sollentuna! Därmed kan vi alltså se fram emot vad som i dagsläget utgör en tidig seriefinal, även om tabelläget kan ändras efter lördagens matcher.

Tolv lag dubblerar

Faktum är att hela tolv av de totalt 22 elitserielagen spelar match både lördag och söndag. Utöver nämnda Sollentuna och Hylte/Halmstad dubblerar även IKSU, RIG Falköping, Floby, Örkelljunga, Uppsala, Södertelge och Vingåker.

Samtliga har alltså chansen att ge poängtotalen en rejäl skjuts i helgen. För sistnämnda VVK vore det särskilt välbehövligt, då sörmlänningarna – som var ett tippat topplag inför säsongen, – fortfarande står utan en enda seger efter tre omgångar. Möjligheten att vända på den negativa trenden kommer genom två hemmamatcher; först mot Falkenberg på lördag, sedan mot Södertelge på söndag.

Sista helgen med fria testsändningar

Samtliga helgens matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore och livestatistik på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

För fjärde och sista helgen genomförs också fria testsändningar på Elitseriens nya streamingtjänst, som rullas ut successivt under inledningen av säsongen. Från och med helgen 24-25 oktober sänds matcherna för pay-per-view-tittare och prenumeranter. Mer information följer kommande vecka.

De fria testsändningarna genomförs för att kalibrera, finjustera och prova tekniken för streaminglösningen – allt för att vi så snart som möjligt ska kunna erbjuda både nyfrälsta och redan inbitna volleybollfantaster möjligheten att följa alla elitseriematcher, varje omgång, samlat på en och samma plattform.

Du som tittare kan bidra till den fortsatta utvecklingen. Skapa ett kostnadsfritt streamingkonto och titta på en, flera eller alla helgens sändningar. Hör sedan gärna av dig till info@volleyboll.se med feedback.

Se frågor och svar om den nya streamingtjänsten längre ner i artikeln.

Foto: Robert Boman

HELGENS MATCHER

Dammatcher
2020-10-17
14:00 IKSU vs Lund
14:30 Sollentuna vs Hylte/Halmstad
14:30 Värnamo vs Gislaved
15:00 Örebro vs Engelholm
16:00 Linköping vs RIG Falköping

2020-10-18
14:30 Sollentuna vs IKSU
17:00 RIG Falköping vs Hylte/Halmstad

Herrmatcher
2020-10-17
14:00 Vingåker vs Falkenberg
15:00 Floby vs Habo
16:00 Södertelge vs Örkelljunga
17:00 Sollentuna vs Hylte/Halmstad
17:15 Uppsala vs Lund

2020-10-18
14:00 Vingåker vs Södertelge
14:30 RIG Falköping vs Hylte/Halmstad
15:00 Floby vs Örkelljunga
17:00 Sollentuna vs Uppsala

FRÅGOR & SVAR

Hur skapar jag ett streamingkonto?
1. Klicka in på Serieportalens streamingsida.
2. Välj och klicka på den match/stream du vill se.
3. Välj fliken ”Sign Up”, fyll i uppgifterna och registrera ditt konto.
4. Klart! Nu är du redo att titta på helgens matcher. Streamen sätts igång tidigast cirka 15 minuter innan matchstart. Spara dina inloggningsuppgifter på ett säkert sätt.

Kostar det att registrera ett streamingkonto, och vad får jag tillgång till?
Det kostar inget att registrera sig. Med ett konto på plats kan du se alla fria testsändningar under säsongsinledningen. När streaminglösningen senare i höst är på plats i sin helhet kommer du kunna se matcherna mot betalning. Om du där och då vill få tillgång till sändningarna kommer du behöva komplettera med dina betalningsuppgifter.

Jag har registrerat ett konto, hur tittar jag på en stream?
1. Klicka in på Serieportalens streamingsida.
2. Välj och klicka på den match/stream du vill se och logga in (om du inte redan är inloggad).
3. Streamen sätts igång cirka 15 minuter innan matchstart.

Matchen har startat, men streamen fungerar inte?
Fram till att sändningen startar visas textmeddelandet ”Currently, there’s no stream available for this fixture”. Ingen sändning? Då kan det vara så att sändningen inte är tillgänglig. Helgens sändningar genomförs på test och utan garantier om att alla blir av, även om så är målet. Streaminglösningen är i en uppstartsfas och vi ber därför om överseende med eventuella problem.

Jag har skapat ett streamingkonto, hur hanterar jag min prenumeration och mina inloggningsuppgifter?
1. Klicka in på Serieportalens streamingsida.
2. Om du inte är inloggad, klicka på symbolen “Login” som syns uppe till höger på streamingsidan och logga sedan in med dina uppgifter.
3. När du är inloggad, klicka på symbolen “My Account” som syns uppe till höger på streamingsidan. Använd valen för att ändra konto- och betaluppgifter.

Vad kommer PPV-sändningarna kosta, och kommer det säljas paket?
Streamingtjänsten är i en uppstartsfas där målet just nu är att få till testsändningar från alla arenor. Parallellt jobbar vi för att inom en snar framtid kunna presentera erbjudanden som vi tror kommer vara intressanta för både nyfrälsta och redan inbitna volleybollfantaster och som gör det möjligt att följa alla elitseriematcher via PPV och prenumeration på Serieportalen.

LÄNKAR
• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se